“Craiova Super Rally 2019”, în centrul orașului

0
854
“Craiova Super Rally 2019” se întoarce pentru al treilea an consecutiv la Craiova. Ca și la edițiile anterioare, evenimentul este programat să se desfășoare în perioada 13-14 septembrie, în centrul orașului. De această dată, competiția contează ca etapa a doua a Campionatului Național de Super Rally 2019. Primăria Craiova propune consilierilor să contribuie cu un buget de 130.000 de lei la organizarea evenimentului.
Consilierii municipali au pe ordinea de zi a ședinței de joi un proiect de hotărâre prin care se propune organizarea  evenimentului “Craiova Super Rally 2019”, ajuns la cea de-a treia ediție. În raportul care însoțește proiectul de hotărâre se precizează că raliul automobilistic este găzduit în Bănie datorită faptului că s-a bucurat de o bună audiență în rândul publicului craiovean. „Transformă Craiova într-un oraș plin de adrenalină, care, în ultimii doi ani a arătat că este un magnet pentru iubitorii sporturilor auto”, se precizează în proiect. Autoritățile mai spun că raliul este conceput ca un eveniment interactiv şi dinamic, fiind unul dintre reperele cele mai aşteptate de către craioveni pentru petrecerea timpului liber şi pentru distracţie.
Spectacol garantat, în zona centrală a orașului
La eveniment vor veni cei mai buni piloți de curse din campionatul național, campioni și vicecampioni naționali care vor oferi un spectacol unic în zona centrală a orașului. „Avantajul unei competiții Super Rally este ca la start să fie prezenți piloți din două campionate naționale: raliu și viteză în coastă. Acest campionat a fost creat cu scopul de a oferi piloților șansa de a concura în condiții de maximă siguranță și cu un public numeros. Sărbătoarea automobilistică se va desfășura în centrul orașului Craiova, pe un circuit special amenajat, având ca scop promovarea orașului și crearea unui spectacol unic pentru spectatori”, se specifică în proiect. 
Un buget de participare de 130.000 de lei
Primăria Craiova propune participarea cu un buget de 130.000 de lei, bani care să fie alocați de la bugetul local. Reprezentanții municipalității spun că evenimentul la care autoritatea contribuie financiar vine cu câteva avantaje concrete pentru municipiu. În primul rând, este vorba de un eveniment automobilistic care „este singurul de acest gen din zona de sud-vest a țării”. În al doilea rând, “Craiova Super Rally 2019”, organizat sub patronajul Federației Române de Automobilism Sportiv, asigură accesul gratuit al spectatorilor la toate momentele și conduce la „beneficii directe și indirecte pentru imaginea municipiului Craiova”.
Piloți profesioniști și-au anunțat participarea
Conceput ca o sărbătoare automobilistică, Craiova Super Rally 2019 se va desfășura în zona centrală a municipiului, pe un circuit special amenajat, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță. Circuitul stradal special amenajat va fi amplasat în zona Pasajului Universității, având o lungime totală de 1.8 km. Concurenții vor lua startul în cel puțin patru manșe de concurs, urmând să parcurgă traseul de trei ori, lungimea totală fiind de 5,4 km. Și-au anunțat participarea Mihai Leu, Titi Aur, Dani Oțil, Lucian Răduți și Emil Ghinea. La evenimentul de la Craiova pot participa la Craiova Super Rally Piloți și copiloți cu licență FRAS 2019.