Alb-albaştrii sub lupă / „Juniorii” titulari, sub nivelul echipei

0
446
Pigliacelli – A avut o degajare aiurea, în rest le-a direcţionat bine. La acest meci a contat prin jocul cu piciorul, dinamoviştii nu i-au pus probleme, au avut un şut peste poartă al lui Montini şi unul pe colţul scurt, respins fără probleme de italian.
Borţa – Deşi a jucat şi anul trecut cu Dinamo, a fost copleşit de emoţii, a greşit mult, şi pase şi centrări, s-a complicat în apărare, deşi adversarii erau unii modeşti. A fost înlocuit, avea deja un galben şi risca.
Vlădoiu – Intrat în ultima jumătate de oră, a avut o evoluţie foarte bună. Determinat, excelent la deposedare, a şi urcat la suport pentru Bărbuţ. N-ar fi deloc de neglijat o formulă cu el fundaş dreapta şi Martic în centru. Oricum, e bine că există o soluţie solidă ca back-up pentru Martic.
Martic – Trecut în centru, s-a descurcat excelent, chiar dacă a fost o improvizaţie, a dovedit că poate reprezenta o variantă şi pe acest post, mai ales că este mai rapid decât ceilalţi stoperi. Nici adversarii n-au fost unii de calibru, nu i-au creat probleme. A mai jucat în centru pe finalul meciului cu FCSB la Severin, la acel 2-5, dar în sistem cu 3 fundaşi.
Acka – A intrat accidentat, a riscat, s-a sacrificat şi şi-a mai spălat din păcatele trecutului. A avut o evoluţie bună. S-a aventurat la un moment dat, prelungindu-şi mingea într-o zonă periculoasă, dar imediat a recuperat şi a declanşat faza din care s-a făcut 2-0.
Bancu – Impecabil pe ambele faze, poate a fost cel mai bun jucător al Craiovei. A avut şi un adversar aflat la debut, Creţu, cu care s-a distrat.
Mateiu – A contribuit la ambele goluri cu pase pentru Bărbuţ şi Vătăjelu, a făcut un meci bun, chiar dacă uneori mai întârzie jocul pe tranziţia pozitivă.
Ivanov – În sfârşit, am văzut jucătorul pe care-l aşteptam să fie. Risipă de efort, prezent în ambele faze, bun pasator, a câştigat dueluri, nu a cedat ca în finalul meciului cu Clinceni, când a avut vina sa la golul de 2-2. A fost implicat şi la faza golului al doilea, şutul său fiind respins de portar până la Roman. În prima repriză a avut o preluare bună în mijlocul careului advers şi Mrzljak a făcut henţ, a fost penalty evident, nu şi pentru Kovacs. Când revine şi Qaka va fi concurenţă benefică la mijloc, unul dintre Qaka, Ivanov şi Mateiu trebuind să rămână pe bancă.
Cicâldău – Ca şi Bancu, este un jucător care nu mai scade nivelul, evoluţiile sale trebuie să fie doar bune şi foarte bune. Chiar dacă se resimte probabil după o vară aglomerată, a jucat bine, a avut şi două şuturi periculoase, ambele puţin peste poartă.
Baiaram – După un debut încurajator, a urmat o evoluţie slabă, a părut copleşit de importanţa meciului, a pierdut majoritatea mingilor, nu s-a implicat suficient în joc, noroc că l-a avut pe Bancu să-l suplinească în bandă. La 16 ani este normal să existe oscilaţii, este aşteptat să se revanşeze cu Chindia.
Vătăjelu – A pierdut prea multe mingi, nu mai are nici viteza şi nici clarviziunea de altădată, este sub nivelul pe care-l avea când a plecat. A centrat la faza golului al doilea, dar cu noroc a ajuns mingea la Ivanov. Probabil nu este sută la sută din punct de vedere fizic, dar cu siguranţă nu este la acest moment jucătorul pe care-l aşteptam.
Bărbuţ – Unul dintre meciurile de referinţă ale sale. A avut destule acţiuni periculoase, a marcat cu stângul, ajutat de devierea lui Popescu. Dacă ar fi marcat în repriza secundă, la contraatacul purtat pe tot terenul de unul singur, ar fi fost un gol antologic, deşi se impunea o pasă către coechipierii demarcaţi în careu.
Roman – A ajutat echipa prin presingul permanent şi uneori pe atacuri poziţionale, dar a avut de câteva ori ocazia să-şi elimine adversarul direct şi să tragă şi a fost blocat prea uşor. Tehnica nu este o calitate a sa, chiar dacă uneori impresionează prin execuţii. Prezent excelent la finalizare, a marcat al doilea gol în cele 3 meciuri în care a jucat, procentaj excelent, ţinând cont că nu avea niciun gol la precedenta perioadă în alb-albastru.  Dacă ajungea şi la centrarea lui Bancu din finalul primei părţi…
Fortes – O pasă bună pentru Vătăjelu şi un fault scos în margine au fost realizările în cele 10 minute în care a fost folosit. În schimb, parcă jucase trei meciuri la rând, pur şi simplu refuza să facă presing pe final, nu alerga nici până la cel mai apropiat fundaş, prea pasiv pentru cât de proaspăt era, trebuia să-şi ajute echipa mai mult.