Hayssam a ajuns ieri la Penitenciarul Bucureşti Rahova

0
249

Omar Hayssam a fost transferat dintr-un centru de reţinere şi arest preventiv al Poliţiei Române într-o unitate din cadrul Administraţiei

Omar Hayssam

Naţionale a Penitenciarelor (ANP), a anunţat, ieri, Inspectoratul General al Poliţiei Române. Asta după ce, anterior, ANP şi Poliţia Capitalei au comunicat Tribunalului Bucureşti, unde Hayssam trebuia adus ieri pentru judecarea dosarului în care procurorii DIICOT îl acuză de înşelăciune şi delapidare, că „nu se ştie locul în care se află” omul de afaceri sirian, acesta fiind motivul pentru care Hayssam nu a putut fi prezent în instanţă. „În cursul acestei zile, condamnatul Omar Hayssam a fost transferat dintr-un Centru de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Române într-o unitate din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor”, se arată în comunicatul de presă al IGPR. Potrivit sursei citate, Hayssam s-a aflat, din 19 iulie, în custodia Poliţiei Române, fiind introdus într-un centru de reţinere şi arest preventiv pe baza celor trei mandate de executare a pedepsei cu închisoare emise pe numele său. Hayssam a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru bancrută frauduloasă, în iunie 2010, la 20 de ani de închisoare pentru acte de terorism, în octombrie 2012, şi la 16 ani de închisoare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, în noiembrie 2012, se mai arată în comunicatul IGPR.

Ulterior, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a venit şi ea cu un comunicat, care menţiona că „persoana condamnată la o pedeapsă privativă de libertate Hayssam Omar se află în custodia Penitenciarului Bucureşti Rahova, începând de astăzi, 23 iulie 2013. După îndeplinirea procedurilor de primire în unitate, aceasta va fi cazată într-o cameră cu profil de carantinare – observare, în conformitate cu prevederile legale”. Sirianul a fost încarcerat ieri, în jurul orei 12,00, la Penitenciarul Rahova, unde va rămâne pentru următoarele 21 de zile, cât reprezintă perioada de carantină, au precizat pentru Agerpres oficiali ai ANP. Potrivit surselor citate, după expirarea perioadei de carantină, se va forma o comisie care îl va repartiza pe Omar Hayssam într-un regim de detenţie, conform faptelor pentru care a fost condamnat. În funcţie de acest lucru, el poate rămâne în continuare la Penitenciarul Rahova, fiind vorba despre un regim de maximă siguranţă, sau poate fi transferat la alt penitenciar.

Omar Hayssam a fost predat Poliţiei Române vineri dimineaţă, anunţa purtătorul de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea, precizând ulterior că acesta se află în arestul Poliţiei, fiind predat poliţiştilor la ora 6.40.