Dunărea curată, în viziunea micilor artişti

0
125
Administraţia  Bazinală de Apă „Jiu” a găzduit, la sfârşitul săptămânii trecute, expoziţia de pictură „Dunărea curată în viziunea micilor artişti”, acţiune desfăşurată în colaborare cu Asociaţia  „SENIORI ART” Craiova. Lucrările au fost realizate de copii cu vârste între 4 și 12 ani, membri ai „SENIORI ART”, care, cu ajutorul curatorului Daniel Guţă şi al îndrumătorului Mariana Montegaza, au pictat, timp de trei săptămâni, câte un tablou.
La sediul ABA „Jiu” au fost expuse 19 tablouri, fiecare copil desenând,din imaginaţie, ceea ce înseamnă o Dunăre curată, sigură, liniştită. Micii pictori au fost răsplătiţi cu premii, constând în trăistuţe, baloane, sucuri, insigne şi diplome de merit. Pentru a le da curaj pe mai departe, angajaţii ABA „Jiu” au cumpărat o parte din creaţiile micilor artişti. Evenimentul a făcut parte din cele dedicate sărbătoririi Zilei Internaţionale a Dunării – ediţia 2019, iar tablourile vor fi prezente, până pe 26 iunie, în holul instituţiei organizatoare.
„Am aflat de aceşti copii care pictează şi am considerat că este ceva deosebit, un eveniment demn de a încheia acţiunile educative dedicate Zilei Internaţionale a Dunării. Imaginaţia micuţilor, tema aleasă, inspiraţia, toate au condus la un rezultat frumos. Tablourile realizate arată optimism, frumos, sănătate, fericire, educaţie. Sperăm ca această colaborare să meargă mai departe, iar la evenimentele viitoare să expunem teme mult mai aprofundate”, a precizat Camelia Bărbuţu, purtător de cuvânt al ABA „Jiu”.
La rândul său, Daniel Guţă a menţionat: «Copiii diversifică activitatea prin organizarea de expoziţii cu tematică, aşa cum a fost şi cea prezentată. Programul „Să trăim frumos într-un mediu sănătos” promovează grija faţă de natură. Este un proiect iniţiat de mine, care s-a concretizat prin realizarea unor cursuri de artă pentru copii, în care cel puţin una din lucrări este realizată pe tema protecţiei mediului». Expoziţia de Ziua Dunării este cea de-a șaptea pe care artistul o organizează.