Donald Trump neagă obstrucţionarea anchetei FBI şi susţine că nu are înregistrări ale discuţiilor cu Comey

0
250

Preşedintele american Donald Trump a declarat joi că nu a obstrucţionat investigaţia FBI în legătură cu posibila interferenţă a Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016 şi că nu a înregistrat conversaţiile sale cu fostul director al FBI James Comey, relatează reuters.com.

President Donald Trump makes a statement on the Wednesday-morning shooting of Republican lawmaker Steve Scalise at a baseball field in Alexandria, Virginia, in the Diplomatic Room of the White House, on June 14, 2017. Photo by Olivier Douliery/Abaca
President Donald Trump makes a statement on the Wednesday-morning shooting of Republican lawmaker Steve Scalise at a baseball field in Alexandria, Virginia, in the Diplomatic Room of the White House, on June 14, 2017. Photo by Olivier Douliery/Abaca

Donald Trump l-a demis pe directorul FBI James Comey în timp ce acesta coordona ancheta privind contactele unor apropiaţi ai lui Donald Trump cu oficiali ruşi. În cursul audierilor în Congres, James Comey a declarat că Donald Trump i-a cerut să abandoneze investigaţia care îl viza pe fostul consilier prezidenţial pentru Siguranţă Naţională Michael Flynn. “Nu a existat nicio obstrucţionare şi nicio înţelegere secretă”, a spus Trump pentru postul de televiziune Fox News.

         Prin intermediul contului de Twitter, liderul de la Casa Albă a precizat că nu deţine înregistrări ale conversaţiilor cu James Comey. Anterior, Trump sugerase că ar putea avea înregistrări care să contrazică mărturia lui Comey. “Cu toată supravegherea electronică, interceptările, demascările şi scurgerea ilegală de informaţii care au fost raportate recent, nu am nicio idee dacă există <<casete>> sau înregistrări ale conversaţiilor mele cu James Comey, dar eu nu am făcut şi nu am astfel de înregistrări”, a transmis Trump.

          Membrii Comisiilor americane pentru Informaţii din Senat şi Camera Reprezentanţilor au depus mai multe cereri pentru furnizarea înregistrărilor şi stenogramelor privind discuţiile dintre preşedintele american Donald Trump şi fostul director al FBI James Comey. James Comey a recunoscut că şi-a documentat fiecare dintre cele nouă conversaţii avute cu Donald Trump, pentru a se apăra şi pentru a apăra integritatea FBI. Totodată, Comey a transmis aceste rapoarte profesorului de drept Daniel Richman de la Universitatea Columbia, pentru a le înainta jurnaliştilor.

           Tot joi, Donald Trump şi-a exprimat îngrijorarea în privinţa unei relaţii apropiate între James Comey şi Robert Mueller, procurorul special desemnat să conducă ancheta în privinţa ingerenţelor Rusiei în campania electorală americană. “Mueller şi Comey sunt prieteni foarte, foarte buni, iar acest aspect este deosebit de îngrijorător”, a spus Trump pentru Fox News.