“Copiii devin sensibili la frumuseţile naturii”

0
947

Micuţii de la Grădiniţa cu program prelungit „Tudor Vladimirescu” fac din orice activitate o mică şi frumoasă sărbătoare. De Ziua Pământului, prichindeii şi-au confecţionat costume din ziare şi pungi, au creat postere colorate, toate pentru a le transmite celor mari mesajul că natura trebuie protejată, şi nu distrusă. În curtea grădiniţei, micuţii au plantat copăcei şi flori de primăvară.   

„Ziua Pământului” a fost o ocazie potrivită pentru preşcolarii şi doamnele educatoare de la Grădiniţa cu program prelungit ,,Tudor Vladimirescu” din Craiova de a organiza o adevărată sărbătoare la grădiniţă. „Protecţia mediului înconjurător a devenit un obiectiv major al lumii contemporane. De aceea, omenirea caută soluţii pentru prevenirea poluării mediului de viaţă şi crearea unui mediu echilibrat şi propice vieţii. Încă de la gradinita, copiii  învaţa să respecte legile naturii, ei fiind ajutaţi să descifreze şi să-şi însuşească ABC-ul ecologiei, să înţeleagă necesitatea protecţiei mediului, a ocrotirii naturii. Copiii trebuie învăţaţi cum să contribuie la refacerea naturii, menţinând curăţenia şi îngrijind frumuseţile ei oriunde s-ar afla, să înţeleagă că ocrotind naturii se ocrotesc pe ei înşişi. În acest sens, printr-o serie de activităţi desfăşurate în grădiniţă, s-a adus în atenţia copiilor probleme legate de efectele impactului omului asupra naturii, pentru ca aceştia să înţeleagă pericolele ce ameninţă planeta”, a spus Oana Nicolae, educatoare la grupa mică a Grădiniţei ”Tudor Vladimirescu”.

O paradă a costumelor din materiale reciclabile

Chiar în curtea grădiniţei, ajutaţi de părinţi, copiii au plantat flori şi pomi, în ton cu primăvara de afară, iar de acum nu mai au de aşteptat decât anul viitor ca să vadă primele plante înflorite. În clase s-a organizat o frumoasă expoziţie la care au fost prezentate lucrările plastice ale copiilor, toate fiind desene în culori vii. Sub atenta îndrumare a doamnelor educatoare şi dotaţi cu creioane colorate, micuţii au realizat postere cu mesaje pline de gingăşie ”Iubiţi Terra!”, ”Protejaţi natura!”, „Strada mea nu este tomberonul”, ”Pământul ocroteşte-l şi te va ocroti”, „Nu tăiaţi copacii!”, „Nu aruncaţi gunoaie!”. Înarmaţi cu aceste postere, copiii au ieşit în curtea grădiniţei şi pe câteva străduţe din jur împărţind flyere. “Copiii devin sensibili la frumuseţile naturii, grijulii cu ea şi simt că trebuie să o aibă permanent alături”, a povestit Oana Nicolae, doamna educatoare de la grupa mica.

 Întorşi în clasă, copiii au prezentat o frumoasă paradă de costume realizate cu mânuţele lor din ziare, pungi şi cartoane care au fost decupate şi lipite. „Cunoscând natura şi descifrându-i tainele, copiii vor înţelege importanţa acesteia şi necesitatea de a o păstra sănătoasă pentru ei şi pentru generaţiile viitoare”, a spus Simona Florea, educatoarea grupei mare A. ,,Copiii au participat cu entuziasm la activităţile deasfăşurate de Ziua Pământului”,  ne-a spus mămica lui Mircea, un băieţel cu ochi mari, bucuros că îi poate învăţa pe cei mari cum pot să protejeze natura.