TVR Craiova, gazda selecţiei nationale pentru “Mamaia copiilor 2015”

0
87

Selecţia naţională pentru secţiunea de interpretare a Festivalului Naţional de Creaţie şi Interpretare ”Mamaia copiilor  2015” , ajuns la a XV-a ediţie , se desfăşoară, astăzi, la Craiova.

 

Selecţia are loc la sediul TVR Craiova, din Calea Unirii, nr. 62,  începând cu ora 11.00,  concurenţii intrând în concurs în ordine alfabetică şi în ordinea grupelor de vârstă. “Copiii vor veni foarte bine pregătiţi, pentru că  ştiu că e un concurs foarte  serios, în spatele cui se află numai  profesionişti, incepand cu noi, organizatorii, până la specialiştii  Televiziunii  Române”, a declarat Liviu Manolache, directorul festivalului.

La secţiunea “Interpretare” vor promova în finală între 8 şi 12 concurenţi de la fiecare categorie de vârstă din întreaga ţară.

Pentru secţiunea “Show” a  festivalului, selecţia se face pe baza unui DVD cu momentul artistic al concurentului, care trebuie trimis pe adresa organizatorilor  până pe 30 aprilie, juriului urmând să aleagă cele mai bune 12 propuneri.

Pentru secţiunea “Creaţie”, selecţia are loc pe baza unui CD audio, care trebuie trimis pe adresa organizatorilor tot până pe 31 aprilie. Melodiile trebuie să fie în primă audiţie, realizate de creatori profesionişti sau amatori, şi să aibă o durată maximă de 3 minute sau 3 min.30′. Juriul de specialitate va alege pentru etapa finală 21 melodii, câte 7 pentru fiecare categorie de vârstă. Finala Festivalului „Mamaia Copiilor 2015” va avea loc între 6 şi 12 iulie.