Iubirea celebrată prin lansarea unui volum de poezie

0
338

            Biblioteca Județeana “Alexandru și Aristia Aman” a găzduit, în sala “Acad. Dinu C. Giurescu”, vineri, 21 februarie 2020, lansarea volumului de poezii al lui Florea Florescu, “Scurt tratat de iubire”.

Evenimentul editorial a celebrat iubirea prin glasul invitaților: Dinu Săraru, Nicolae Dragoș, Tudor Nedelcea, Petre Gigea Gorun, Gheorghe Dănișor și Ionel Ciupureanu. În cadrul programului au fost incluse recitalurile actorilor Natașa Raab și Emil Boroghina. Atmosfera a fost învăluită de muzica folk, actele muzicale fiind susținute de Mădălina Amon, Alina Amon și Mircea Suchici.

Invitații și-au exprimat admirația fața de volum prin discuții libere și momente de entuziasm. Natașa Raab a mărturisit că este foarte recunoscatoare poetului pentru tinerețea sufletului său, susținând ca Florea Florescu reprezintă “un pogon de iubire”. Printre multe alte momente, actrița a recitat poezia pe care poetul i-a dedicat-o în volum, “Deschide-te ca floarea soarelui!”. Poemul dedicat lui Adrian Păunescu, “Pedagogul de poeme”, a fost interpretat pe ritmuri de folk de către Mădălina Amon, acompaniată de Natașa Raab și de însuși Florea Florescu. Mircea Suchici a oferit momente vibrante cu violoncelul, șocând cu   câteva compoziții proprii.

Emoțiile au atins apogeul când nepoțica de 9 ani, Sofia Maria, i-a dedicat bunicului câteva cuvinte: “Ma bucur că sunt aici să iți ofer zâmbetul meu. M-ai învățat să apreciez sentimentul de iubire!”. Lansarea de carte a fost încheiată cu sincerele mulțumiri ale lui Florea Florescu față de invitați si public: “Am emoții. Multumesc! Mi-a fost dor de cititori ca pamantului de ploaie..”. Următorul volum de poezii al lui Florea Florescu se va numi “Bijutierul si alte poeme”.

ROXANA IONESCU

(studentă Jurnalism, anul I, Universitatea din Craiova)