Lansare de carte în tonuri de muzică folk

0
351

Vineri, 21 februarie, la Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristina Aman” din Craiova a avut loc lansarea cărții “Scurt tratat de iubire” scrisă de Florea Florescu si închinată soției sale , Florina, “neprețuitei Florina”.
La eveniment au fost prezenți actrița Natașa Raab și criticul literar Tudor Nedelcea; ei au recitat câteva versuri ale autorului , dar si rânduri scrise de mari scriitor precum Adrian Păunescu si Fănuț Neagu. De asemenea , scriitorul Dinu Săraru , si actorul Emil Boroghină au spus cateva cuvinte despre cartea autorului prin intermediul unei convorbiri telefonice.
Momentul care a adus încă un plus de culoare lansării a fost prezența artistei Mădălina Amon și a violoncelistului Mircea Suchici. Aceștia au pus pe muzică versurile lui Adrian Păunescu .
Prezența Sofiei Maria, nepoata autorului , a fost o reală surpriză. In ciuda vârstei sale fragede, aceasta a spus câteva cuvinte de mulțumire bunicilor săi: “Bunicule, am venit aici ca să-ți aduc zâmbetul meu. Tu si bunica Florina m-ați făcut sa iubesc acest sentiment”.
În încheiere, autorul și-a dezvăluit sentimentele ,a mulțumit publicului pentru prezența si a mărturisit emoționat faptul că :” Mi-a fost dor de cititori, ca pământului de ploaie”. Autorul va reveni cu un nou volum care se va numi “ Bijutierul si alte poeme”.

ANDREEA-KARINA ANICA

(studentă Jurnalism, anul I, Universitatea din Craiova)