Jandarmii doljeni au marcat 156 de ani de la Unirea Principatelor Române

0
104

Jandarmii doljeni au marcat şi ei Unirea Principatelor Române. Astfel, ieri, la sediul comun al celor două unităţi din Craiova, respectiv Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Mihai Bravul” Dolj şi Gruparea de Jandarmi Mobilă „Fraţii Buzeşti” Craiova, cu prilejul sărbătoririi a 156 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române, prof. univ. dr. Sorin Damean a susţinut o prezentare privind istoricul şi însemnătatea Zilei Unirii Principatelor Române, la care au participat cadrele militare şi personalul civil al celor două unităţi.

În plus, la activităţile care se desfăşoară astăzi, în Piaţa „Al. I. Cuza” din Craiova, o delegaţie de militari din cadrul I.J.J. Dolj şi G.J.Mb. Craiova participă, alături de reprezentanţii autorităţilor publice locale şi judeţene, la ceremonialul militar şi religios consacrat Zilei Unirii Principatelor, ocazie cu care vor fi depuse jerbe de flori la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar un pluton din cadrul G.J.Mb. Craiova va lua parte la constituirea Gărzii de Onoare.

Pe timpul desfăşurării manifestărilor organizate în municipiul Craiova şi municipiul Băileşti cu prilejul sărbătoririi a 156 de ani de la Unirea Principatelor, efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, în cooperare cu I.P.J. Dolj, I.S.U. Dolj, Poliţia Locală Craiova şi Poliţia Locală Băileşti, vor asigura măsurile de ordine publică în vederea prevenirii oricăror acte de tulburare a ordinii publice şi asigurarea unui climat civic corespunzător desfăşurării activităţilor publice.