Cadouri pentru copiii internaţi la Spitalul Judeţean

0
176

Moş Crăciun a ajuns mai devreme la secţia de chirurgie pediatrică a Spitalului Clinic Judeţean din Craiova. Ieri, micuţii pacienţi au primit cadouri care le-au mai alinat suferinţa şi dorul de casă. De mai bine de 40 de ani, chirurgul pediatru acad. dr. Corneliu Sabetay are grijă să aducă bucuria în sufletul fiecărui copil care se nimereşte să primească îngrijiri medicale chiar în această perioadă de sărbători, să simtă şi un pic din spiritul Crăciunului, acolo, pe patul de spital.

Toată săptămâna, doctorii şi asistentele medicale de la chirurgie pediatrică au avut mare grijă să pună la punct în cele mai mici detalii momentele de sărbătoare pregătite pentru copii. Au aşezat globuleţele şi coroniţele de beteală în bradul de Crăciun, pe care l-au împodobit în sala de mese, apoi când toate pregătirile au fost gata şi micuţa încăpere s-a umplut cu cadouri, i-au invitat pe copii. Darurile au adus un strop de bucurie în ochii micuţilor care, din păcate, trec printr-o perioadă mai dificilă. Iar emoţiile au fost la fel de mari atât pentru copii, cât şi pentru părinţi.

Bucurie în sufletele micuţilor pacienţi

Cu o dragoste sinceră pentru micuţii pacienţi pe care-i tratează în lunga sa carieră de chirurg pediatru, doctorul Corneliu Sabetay a avut grijă ca fiecare să primească daruri menite să le aducă lumină şi bucurie în suflet. Chiar şi cei care nu puteau să se deplaseze de pe patul de spital au primit şi ei câte o plăsuţă cu fructe şi dulciuri chiar în salon. „Sunt ani de zile de când fac pe Moş Crăciun în Spitalul Judeţean de Urgenţă şi este un lucru care mă bucură foarte mult şi pe care îl fac cu mare drag. Cu ajutorul unor oameni de bine, sponsori care au vrut să ni se alăture, le-am oferit copiilor noştri mici atenţii, iar ei au fost foarte bucuroşi”, a precizat acad. prof. dr. Corneliu Sabetay.

Printre sponsorii care au contribuit la cadourile micilor pacienţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova se numără Organizaţia Studenţilor Medicinişti, Biserica Baptistă, precum şi companiile „Auchan”, „McDonald’s”, „Coca-Cola”, „Leonidas” şi „Voltalim SA”. Preotul Marcel Răduţ Selişte a împărţit şi el cadouri copiilor internaţi la pediatrie.