Costel Tulitu, debarcat de la şefia PD-L Bechet

0
55

La sfârşitul anului 2010 au ieşit la suprafaţă afacerile primarului oraşului Bechet, Costel Tulitu, cu fiul său, Cătălin Tulitu. Am scris de-a lungul acestui an cum Cătălin Tulitu, un tânăr de 21 de ani, şi-a făcut o adevărată avere de pe urma firmelor la care era acţionar, din contractele facilitate chiar de tatăl său. Poate că problema nu ar fi fost atât de gravă dacă la mijloc nu ar fi fost bani publici. La un an distanţă, tot în luna decembrie, Costel Tulitu a rămas fără funcţia de preşedinte al PD-L Bechet.

Când presa a aflat de afacerile lui Costel Tulitu cu fiul său, Cătălin Tulitu, şi l-a luat la bani mărunţi, acesta nu a recunoscut nimic, dând impresia că nu ştie nimic despre afacerile pe care le face cu băiatul lui. După ce i s-au pus în faţă  contractele şi actele societăţilor, Costel Tulitu a făcut o declaraţie care sfidează orice regulă a bunului simţ: „Da, sunt firmele băiatului meu! Şi care este problema? Sunt şi eu om şi familia mea trebuie să mănânce. Totul s-a făcut legal, aşa că nu văd care este problema”.

La data de 28.04.2010, SC Agroindustrie Company SRL, firma lui Cătălin Tulitu, fiul lui Costel Tulitu, a încasat de la Primăria Bechet 850 de milioane de lei vechi pentru lucrări de ameliorare a suprafeţelor de pajişte a localităţii, prin lucrări specifice (igienizare, fertilizare, schimbarea compoziţiei floristice) şi a mai luat pentru prestări de servicii cu privire la păşuni suma de peste 54.000 lei, iar în data de 1.11.2010 suma de 31.000 lei. SC Agroindustrie Company SRL nu deţine utilaje agricole, nu are salariaţi şi nu a făcut nici aprovizionarea cu carburanţi necesari efectuării lucrărilor, totul existând doar pe hârtie. Societatea nu avea ca obiect de activitate astfel de prestări de servicii, iar din 7 octombrie a.c., conform OPANAF, figurează pe lista contribuabililor declaraţi inactivi. Aceste acţiuni indică în mod clar fapte de evaziune fiscală, pentru că societatea fiind inactivă este clar că nu a plătit impozite şi taxe la bugetul local.

O altă societate a lui Cătălin Tulitu, SC GIRA SAL – ECO SRL, a încheiat contractul de prestări servicii, cu nr. 153, purtând semnătura lui Costel Tulitu în calitate de ordonator principal de credite. În urma acestui contract, Cătălin Tulitu urma să încaseze „taxa locală pentru utilizatorii drumului de acces către punctul de trecere a frontierei Bechet”, pentru care Primăria Bechet achita lunar SC GIRA SAL – ECO SRL suma de 10.000 lei. Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Craiova au intrat imediat pe fir şi au ridicat de la Primăria Bechet mai multe cutii de documente provenite de-a lungul unui an.

Dosarul lui Costel Tulitu de la DNA – Serviciul Teritorial Craiova ar putea fi înmânat instanţei

Miercuri seara, Biroul Permanent Local al PD-L Bechet s-a reunit la iniţiativa Biroului Permanent Judeţean al PD-L Dolj. În şedinţă, primarul Costel Tulitu, preşedintele PD-L Bechet, a fost informat că nu va mai fi preşedinte al organizaţiei orăşeneşti şi că până la alegeri va asigura interimatul în această funcţie George Şercău, şeful Portului Bechet. Oficial, Costel Tulitu a fost debarcat din funcţia de preşedinte al PD-L Bechet de Biroul Permanent Judeţean al PD-L Dolj, pentru rezultate nesatisfăcătoare la alegerile care au avut loc din 2008 şi până în 2009.

„Biroul Permanent Judeţean al PD-L Dolj a luat decizia de a dizolva Biroul Permanent Local al PD-L Bechet şi de a numi un preşedinte interimar până la alegeri, în persoana domnului George Şercău. Motivul pentru care s-a luat această decizie este legat de rezultatele nesatisfăcătoare la alegeri. Domnul Costel Tulitu este în continuare membru al PD-L, dar nu mai este preşedinte la Bechet. Alegerile vor avea loc înainte de 1 februarie 2012”, a declarat Daniel Drâgnei, care a fost prezent la întâlnirea Biroului Permanent Local al PD-L Bechet. Neoficial, motivul pentru care Costel Tulitu a fost schimbat din funcţie poate fi legat de dosarul acestuia, instrumentat de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Craiova, care ar putea fi înmânat instanţei în perioada următoare.