MApN: România va participa cu 50 de militari la Coaliţia Anti-ISIS

0
241

militariRomânia va participa, în 2016, cu până la 50 de militari la Coaliţia Anti-ISIS, a anunţat, ieri, Ministerul Apărării Naţionale (MApN), după participarea ministrului Mihnea Motoc la reuniunea oficialilor din ţările membre ale Coaliţiei, ce a avut loc la Washington.

„România va participa în anul 2016, la demersurile Coaliţiei Globale, cu un efectiv total de până la 50 de militari, destinat activităţilor de instruire şi consiliere a forţelor de securitate irakiene”, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de MapN. Comunicarea vine după ce, între 20-21 iulie, ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, a participat la Reuniunea ţărilor contributoare la Coaliţia Globală anti-ISIL/DAESH la nivelul miniştrilor apărării şi de externe, condusă de Statele Unite ale Americii.

Cei de la MapN susţin că la Reuniune au fost condamnate “cu fermitate atacurile teroriste comise de ISIL/DAESH împotriva populaţiei civile”, în statele din Orientul Mijlociu, în statele europene şi în SUA. Potrivit sursei citate, s-a discutat şi despre accelerarea măsurilor de combatere a ISIL/DAESH, precum şi stabilizarea zonelor eliberate de sub ocupaţia organizaţiei teroriste.

“De asemenea, a fost subliniat rolul important al NATO în cadrul procesului de consolidare a capacităţii de apărare irakiene prin intermediul pachetului de capabilităţi dedicat acestei ţări, precum şi din perspectiva utilizării avioanelor AWACS ale Alianţei Nord-Atlantice în sprijinul forţelor Coaliţiei de luptă împotriva ISIL/DAESH”, se mai notează în comunicatul remis MEDIAFAX.