Ştiinţa bate Botoşaniul şi hăituieşte în continuare CFR-ul

0
348

Universitatea Craiova – FC Botoşani 2-1

Au marcat: Nistor 31, Koljic 72 / Dugandzic 89.

Stadion: “Ion Oblemenco”.

Universitatea Craiova: Pigliacelli 6 – Vlădoiu 7 (75 Vătăjelu) 4, Bălaşa 6 (67 Cosic) 5, Acka 6 (83 Ivanov), Bancu 6 –cpt. – Mateiu 4, Cicâldău 6, Nistor 7 (83 Gustavo) – Ivan 5, Koljic 6 (83 Baiaram), Mihăilă 5. Rezerve: L. Popescu – Niţu, Bărbuţ, Qaka.

FC Botoşani: Pap – Haruţ, Chindriş, Şeroni, Ţigănaşu – Papa (69 Ebenhofer), Florescu (82 Carlone) – Ashkovski (75 Câmpanu), Ofosu (82 Fili), Keyta (75 Babunski) – Dugandzic – cpt. Rezerve: Hankic – Patache, Baxevanos, Holzmann.

Arbitru: Marcel Bârsan 7 (București). Asistenţi: Marius Marica (Bistrița) și Marius Nicoară (Drobeta Turnu Severin). Rezervă: Andrei Chivulete (București). Observator: Marian Salomir (Cluj-Napoca).

Amânat de două ori, din motive de coronavirus, de fiecare dată cu 24 de ore înainte de start, meciul Craiova – Botoşani s-a jucat, într-un final, la 3 luni şi jumătate de la prima programare. Miza era cel puţin la fel de mare. În cazul unui succes, oltenii îşi păstrau şansele la titlu şi îşi asigurau practic o nouă calificare în cupele europene. Botoşaniul, suspect de pasivă cu CFR-ul, aborda partida din Bănie la „totul sau nimic”, după formula de start, cu 4 atacanţi. De altfel, după ce o văzuse pe Universitatea în amicalul cu Chindia, Marius Croitoru era nerăbădtor să le dea o lecţie de fotbal gazdelor, chiar dacă era lipsit în continuare play-maker-ul Rodriguez. Deşi îşi începea mandatul în Bănie cu 3 meciuri în 9 zile, iar ultimul era derby-ul cu CFR Cluj, Bergodi a folosit cu Botoşaniul acelaşi prim 11 din partida cu Astra.

Botoşaniul a început cu tupeu, aşa cum anticipa şi Bergodi, dar avântul moldovenilor s-a epuizat după 10 minute, când Craiova a şi avut prima ocazie, la un corner, specialitatea casei la olteni, de la reluarea sezonului. Autorul unei bare într-o fază similară cu Astra, ivorianul Acka a fost sabotat acum de Pap. Aşa cum avea să fie şi Bancu, dar de coechipierul Nistor, la o fază în care căpitanul Craiovei putea profita de o pasă venită de la adversari. Fostul jucător al lui Dinamo s-a revanşat însă în scurt timp. Cicâldău i-a strecurat o minge pe marginea lui 16, de unde „Ceapă” a făcut două eschive şi nu i-a dat nicio şansă lui Pap. Doar Craiova a fost în joc până la pauză, iar Cicâldău a nimerit bara, după pasa lui Ivan. Nistor l-a lăsat „cu jokerul pe liber” pe Mihăilă, dar marea speranţă a oltenilor nu şi-a şlefuit încă finalizarea.

În repriza secundă, oaspeţii au echilibrat jocul, dar fără să-şi creeze ocazii, însă şi Craiova s-a moleşit, gândindu-se parcă deja la derby-ul din Gruia. S-a trezit totuşi pentru o fază, la mijlocul reprizei, când Vlădoiu a centrat pentru golul de 2-0, marcat de Koljic, cu capul. Finalul nu avea să fie însă deloc unul liniştit pentru Universitatea, care şi-a pierdut ambii stoperi titulari, Bălaşa şi Acka, din cauza accidentărilor, iar Mateiu a încheiat meciul fundaş central. Şi cum şi Koljic a fost înlocuit, oltenii nu au mai avut practic răspuns la duelurile aeriene în careul propriu. La unul dintre acestea, Dugandzic a redus diferenţa, neavând replică din partea lui Mateiu, aflat în „mismatch” cu masivul atacant al Botoşaniului. Oaspeţii n-au mai reuşit însă să revină cu vreo minge periculoasă la poarta lui Pigliacelli în cele 5 minute de prelungire, aşa că oltenii pot visa în continuare la titlu. Şi au ocazia în week-end, la Cluj, să demonstreze că pretenţiile le sunt justificate.

 

pros