Craiovenii acuzaţi de trafic de droguri de risc şi de mare risc rămân încă 30 de zile după gratii

0
71

drogJudecătorii Tribunalului Dolj au prelungit, marţi, cu încă 30 de zile, arestarea preventivă a celor doi craioveni, o femeie şi un bărbat, ajunşi după gratii pe 27 aprilie a.c. pentru trafic de droguri de risc şi de mare risc. Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT –  Craiova au destructurat o reţeaua de traficanţi, iar în urma celor şase percheziţii făcute în Craiova, oamenii legii au ridicat 14.000 de lei, zeci de pliculeţe cu droguri şi opt telefoane mobile. Cei doi craioveni aflaţi în spatele gratiilor în acest caz au cerut să fie plasaţi în arest la domiciliu, însă instanţa le-a respins solicitările.

Reamintim că poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au organizat, marţi, 26 aprilie a.c., o acţiune vizând destructurarea unei grupări specializate în trafic de droguri. Astfel, după ce un membru al reţelei a fost prins pe Aeroportul din Craiova, la revenirea din Italia, au fost făcute 6 percheziţii domiciliare, toate în Craiova, la locuinţele suspecţilor. “Din cercetări a reieşit că, persoanele în cauză ar fi introdus în ţară, din Italia, droguri de risc şi de mare risc, pe care le-ar fi vândut ulterior pe raza judeţului Dolj”, au comunicat reprezentanţii Poliţiei Române.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 32 de pliculeţe cu cannabis, 2 pliculeţe cu o substanţă albă cu privire la care existau suspiciuni că este cocaină, 100 de grame de substanţă pulverulentă de culoare albă, opt telefoane mobile şi 14.000 de lei. Cinci persoane au fost ridicate şi duse la sediul DIICOT Craiova pentru a fi audiate de procurorul de caz, pentru două dintre ele, o femeie şi un bărbat, fiind emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore. Joi, 27 aprilie a.c., Daniel Giuliano Camen, de 42 de ani, din Craiova, şi Alina Iuliana Văduva, de 29 de ani, ambii din Craiova, au fost prezentaţi Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă, propunere admisă de instanţă care le-a emis mandate pe o perioadă de 30 de zile. De asemenea, faţă de alte 3 persoane s-a dispus măsura controlului judiciar.

Cercetările sunt continuate în cauză, sub aspectul comiterii infracţiunilor de introducere în ţară de droguri de risc şi de mare risc, trafic de droguri de risc şi trafic de droguri de mare risc. Activitatea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţei Române. La acţiune au participat şi luptători ai Serviciul pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.duba

Marţi, 21 iunie a.c., judecătorii Tribunalului Dolj au respins cererile celor doi de înlocuire a măsurii arestării preventive cu alta mai blândă şi au admis propunerea procurorilor, prelungind arestul preventiv atât pentru Camen, cât şi pentru Văduva: „Respinge cererea inculpatului Camen Giuliano Daniel de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă prev. de art. 202 alin. 4 lit. d C.p.p. Respinge cererea inculpatei Văduva Alina Iuliana de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă prev. de art. 202 alin. 4 lit. d C.p.p. Admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova. Prelungeşte măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpaţii Camen Giuliano Daniel şi Văduva Alina Iuliana prin încheierea nr. 113/27.04.2016 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj, pe o durata de 30 zile începând cu data de 26.06.2016 si pana la data de 25.07.2016, inclusiv. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu astăzi, 21.06.2016”, se arată în încheierea de şedinţă a Tribunalului Dolj.