Craiovean căutat de italieni pentru infracţiuni informatice şi spălare de bani, în arestul IPJ Dolj

0
276

Doi craioveni, un bărbat şi o femeie, daţi în urmărire la nivel naţional şi internaţional, au ajuns după gratii la acest sfârşit de săptămână, în urma unor acţiuni ale poliţiştilor IPJ Dolj. Bărbatul urmează să fie extrădat întrucât este căutat pentru infracţiuni informatice comise în Italia.urmarit

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, vineri, 20 mai a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi Secţiei 5 Poliţie Craiova l-au depistat pe  Alin Florin Neagoe, de 31 de ani, din Craiova, căutat de autorităţile judiciare italiene. Pe numele craioveanului, autorităţile din Italia au emis un mandat european de arestare pentru comiterea unor infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat, infracţiuni informatice şi spălare de bani, fapte comise pe teritoriul Italiei. Tânărul a fost prezentat magistraţilor Curţii de Apel Craiova, care au emis pe numele său mandat de arestare pe o perioadă de 15 zile, în vederea demarării procedurilor de extrădare, fiind introdus în arestul I.P.J. Dolj: „Admite propunerea. În baza art. 101 alin 5 lit a din Legea nr. 302/2004 Dispune arestarea provizorie în vederea predării a persoanei solicitate Neagoe Florin Alin, pe o perioada de 15 zile, începând cu data de 20 mai 2016 până la data de 3 iunie 2016, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare. Fixează termen pentru prezentarea mandatului european de arestare tradus în limba română, la data de 3 iunie 2016. Cu contestaţie in termen de 24 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţă publică de la 20 mai 2016”, se arată în încheierea de şedinţă a Curţii de Apel Craiova.

În cursul zilei de sâmbătă, 21 mai a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi Secţiei 4 Poliţie Craiova au depistat- o pe Alexandra Prună, de 51 de ani, din Craiova. Pe numele acesteia, magistraţii Judecătoriei Craiova au emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, fiind condamnată la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală. Craioveanca era urmărită la nivel naţional şi internaţional şi a fost încarcerată în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, după cum a precizat subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.