Străzi şi trotuare noi în Brazdă şi Valea Roşie

2
304

Rând pe rând, cartierele Craiovei încep să se modernizeze. Primarul Antonie Solomon a vizitat, ieri, două şantiere care sunt deschise în Brazdă – pe strada “Lămâiţei” şi în Valea Roşie – în preajma grădiniţei “Ion Creangă”. În ambele părţi, se toarnă asfalt şi se modernizează trotuarele.  La Sala Polivalentă,  care va aduce sporturile de sală în oraş,  sunt aşteptate cele 4000 de scaune pentru a fi aşezate în tribune.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon a făcut, ieri, o vizită de lucru pe şantierele deschise în două cartiere ale Craiovei. În ciuda stropilor de ploaie care au căzut de dimineaţă, edilul-şef a ajuns întâi pe strada “Lămâiţei”, din cartierul Brazda lui Novac. De câteva zile, aici s-a început reabilitarea. Iniţial au fost înlocuite de către furnizor conductele de gaze, iar acum s-a trecut la refacerea propriu-zisă a infrastructurii. Pentru că se execută şi o lărgire a străzii, deja erau îndepărtate plăcile de beton de pe laterale. “Se va circula în condiţii mai mult decât bune. Reabilitare înseamnă inclusiv lărgirea străzii, atât cât permite. Se vor aşeza două straturi de asfalt – strada măsoară în jur de 900 de metri, deci este destul de mare. Am început  încă de alaltăieri (n.r. – duminică, 20 mai) împreună cu cei de la Gaze. Ei sunt mai în faţă şi probabil că termină înlocuirea conductei de gaze, iar noi ne ocupăm de reabilitarea trotuarelor şi a părţii carosabile”, a precizat primarul Craiovei.

“O Craiovă cu o infrastructură de invidiat”

Un alt cartier în care se lucrează este Valea Roşie. În preajma grădiniţei “Ion Creangă”, se refăce partea carosabilă şi trotuarele. Utilajele erau, ieri dimineaţă, în pâine, se turna asfalt şi se montau borduri. “După cum se vede, lucrurile s-au schimbat în bine. Este un cartier în care infrastructura este rezolvată în proporţie de 80 la sută. Mai avem nişte mici probleme spre Spitalul Militar, în rest curţile interioare, aleile, străzile, toate sunt în regulă”, a explicat primarul Antonie Solomon, după ce a vrut să ştie cu exactitate dacă lucrarea care se face este de bună calitate. “Ne dorim să avem o Craiovă cu o infrastructură de invidiat. Mai sunt 50 de kilometri de străzi cu pământ, iar vreo 60 de kilometri cu bolovani de râu. Am început să muncim şi cred că o facem într-un ritm alert. Alţii se ocupă cu ieşirea pe sticlă, eu prefer să muncesc, pentru că trebuie să lăsăm ceva în urma noastră. În plus nici nu sunt un bun orator”, i-a spus primarul unui locatar care a coborât din bloc pentru a-l saluta.

Polivalenta are, din nou, probleme

O cercetare mai amănunţită a fost la Sala Polivalentă. Aici, primarul Antonie Solomon a vrut să ştie cum stau lucrurile încă din parcare, acolo unde se lucrează la nivelarea pământului peste care se va aşeza stratul carosabil. După aceea, edilul-şef a urcat în arena de competiţii, unde muncitorii lucrau la montarea boxelor pe plafon. Primarul Antonie Solomon s-a supărat însă pentru că încă nu au ajuns scaunele şi celelalte obiecte de mobilier.  “Avem probleme iar, un impas la Sala Polivalentă. E vorba de dotarea cu mobilier, lucruri care par cele mai simple, dar sunt cele mai complicate. Dacă în subsolul clădirii totul e rezolvat, aici încă nu a venit parchetul şi dotările pentru jocurile de sală: stâlpii de volei, coşurile de baschet, tabela electronică, scaunele. Cel care ar trebui să le aducă nu mai răspunde la telefon. De 22 de ani, această sală aşteaptă să îşi primească oaspeţii, dar uite că nu reuşim să o reabilităm. Alţii fac stadioane în 2-3 ani, schimbă oraşe, iar noi ne chinuim să finalizăm această sală”.

Omul cu scaunele n-a mai răspuns la telefon

Din cauza acestor întârzieri, edilul-şef s-a ferit să mai dea un termen exact pentru inaugurarea sălii. Mai mult, acesta a recunoscut că distribuitorul care trebuie să livreze cele 4000 de scaune nici nu îi mai răspunde la telefon. Dirigintele de şantier, Toni Bălăcescu, care supraveghează lucrările din partea constructorului Concas Buzău, i-a spus primarului că nici el nu a mai primit vreun semn de la firma distribuitoare. “Nici nu mai promit nimic pentru ca să nu se spună că vorbesc electoral. Cum o vrea Dumnezeu, aşa va fi. Acum se schimbă conducerea la CNI, apar alţi directori cu o altă gândire. Important este că suntem aproape de finalizare şi, până la urmă, trebuie să treacă odată toate aceste necazuri şi bâjbâieli din partea celor care conduc la CNI şi la Ministerul Dezvoltării. În orice caz, termen nu mai dau. În situaţia asta nu avem decât să aşteptăm. Nici nu ştiu cu cine să vorbesc pentru că, la capătul telefonului, nu răspunde nimeni. Aşa că probabil că în iulie, august, vom fi cu toţii prezenţi la inaugurare”.

Solomon şi “ambiţia” oltenească

La finalul vizitei, primarul Antonie Solomon a ţinut să precizeze faptul că aceste incursiuni pe şantiere nu fac parte dintr-o strategie electorală, aşa cum nici marile lucrări de investiţii din Craiova nu au fost începute intenţionat în acest moment. “Nu am avut timp să merg pe străzi şi să dau mâna cu oamenii, aşa cum ar trebui, dar eu cred că faptele acestea vorbesc mai mult decât aş putea să o fac eu în faţa camerelor de luat vederi. Până seara sunt prezent în aceste locuri unde se lucrează. De ce? Pentru că vreau să le văd terminate la negru, adică turnat stratul de binder şi uzura un pic mai târziu. Dar lumea nu mai trebuie să stea în nămol, în praf, aşa cum a stat 40-50 de ani”, a spus Solomon. Craiovenilor şi contracandidaţilor care se întreabă de ce şantierele au fost începute acum, primarul le-a răspuns că este vorba de o coincidenţă şi că majoritatea investiţiilor, fiind făcute cu bani europeni, au fost contractate abia în această primăvară. “Mulţi spun că de ce acum. Acum s-au găsit şi resursele financiare, contractul cu firma câştigătoare a fost semnat în 17 aprilie. Deci, iată, în luna mai şi am muncit foarte mult”, a precizat primarul Craiovei, Antonie Solomon.

2 COMENTARII

  1. Str Fagaras-intre Opanez si Plevnei arata jalnic d-le primar si a fost deviata si circulatia datorita lucrarilor de pe str Amaradia.Cand veti pomenii de ea si de alte strazi si aleei invecinate in ziar ? Multumesc.

  2. cate strazi credeti ca se pot asfalta inainte de alegeri?pana acum ce au facut?nu era destul haos in Craiova asta …nu au terminat primul pasaj ca il incep de al doilea.sa fim seriosi,asta nu e organizare si treaba cum ar trebui facuta,este doar “ingrasarea porcului in ajun”

Comments are closed.