Cetăţean turc prins încercând să intre fraudulos în România

0
194

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Calafat au depistat, joi seară, în cadrul unei acţiuni organizate în raza de competenţă, un cetăţean turc care a încercat să intre ilegal în ţară. Bărbatul, care intenţiona să ajungă în Germania, a sărit dintr-un camion, încercând să evite controlul de frontieră. Acesta a fost returnat pe teritoriul Bulgariei, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Conform reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj, poliţiştii de frontieră doljeni au declanşat, joi, o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale. Astfel, în jurul orei 18.00, la intrare în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat, înainte de efectuarea controlului de frontieră, o persoană de sex masculin a fost observată în timp ce cobora dintr-un camion, care circula din Bulgaria spre România. Bărbatul a escaladat un gard şi a încercat să pătrundă într-o livadă cu pomi, pentru a evita controlul de frontieră. Imediat, poliţiştii de frontieră au intervenit, împreună cu poliţiştii locali, pentru reţinerea şi identificarea  persoanei. La cercetări s-a stabilit că este vorba despre cetăţeanul turc Ibrahim A., în vârstă de 26 de ani. Acesta le-a declarat oamenilor legii că a călătorit până în Bulgaria ascuns în cabina unui camion, plătind suma de 300 euro, cu intenţia de a ajunge în Germania.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “tentativă de trecerea frauduloasă a frontierei de stat” şi, conform  protocolului româno – bulgar,  persoana a fost preluată de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun, după cum au precizat reprezentanţii STPF Dolj.