Clădirea Centrului Zonal de Pregătire a Cadrelor pentru Situaţii de Urgenţă, inaugurată ieri

0
1092

Printr-o investiţie de aproximativ 600.000 de euro, bani alocaţi de Consiliul Judeţean Dolj, ieri a fost inaugurat Centrul Zonal de Pregătire a Cadrelor pentru Situaţii de Urgenţă. Vechea clădire, în care a funcţionat, până în urmă cu câţiva ani, Centrul Militar Zonal Dolj, a fost reabilitată şi modernizată, fiind construită, in apropiere, şi o parcare acoperită.

 Clădirea veche, de pe strada Jieţului din Craiova, cu o suprafaţă de cca 550 mp, a fost modernizată şi reabilitată, mansardată, iar prin celelalte noi spaţii construite, suprafaţa totală a CZPCSU a fost mărită la aprox.1.200 mp. Fondurile au fost asigurate de Consiliul Judeţean Dolj. „Până acum, pregătirea cadrelor se făcea prin săli puse la dispoziţie de Prefectura Dolj sau de Consiliul Judeţean. O astfel de instituţie, foarte importantă, avea nevoie de un sediu pe măsură. Reprezentanţii administraţiei publice locale din 13 judeţe din sudul ţării, de la Caraş-Severin până la Ialomiţa şi Călăraşi, se vor instrui aici. Este o realizare importantă pentru Consiliul Judeţean Dolj, care se adaugă, in aceeaşi curte cu Centrul Zonal, reabilitării Şcolii Populare de Artă şi Meserii „Cornetti”, realizată în anii trecuţi”, a declarat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj. La rândul său, Sorin Răducan, prefectul de Dolj, a spus că „putem fi mândri de realizarea colegilor de la Consiliul Judeţean Dolj, un succes pe care îl putem arăta întregii ţări”.

Centrul de la Craiova – unul din cele trei existente în România

În ţară sunt trei centre zonale de acest fel, iar după ce a fost inaugurat, „probabil Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va mări numărul judeţelor arondate şi este posibilă şi sporirea numărului de instructori, în prezent fiind numai trei, foarte bine pregătiţi”, după cum a afirmat col. Constantin Florea, inspectorul şef al ISU „Oltenia” Dolj.

Şeful CZPCSU, col. Marian Apostol, a precizat că „era nevoie de o nouă abordare, să investim mai mult în prevenire şi pregătire, nu să reparăm numai ce se distruge ăn urma unor dezastre naturale. Reprezentanţii celor 13 judeţe arondate vor urma cursuri de perfecţionare de câte cinci zile, în noile spaţii amenajate, destinate exclusiv pregătirii”.