Voluntarii World Vision Craiova au fost premiaţi

0
62

Voluntariatul este o valoare fundamentală a fundaţiei World Vision România, iar pentru Biroul Zonal Dolj a devenit o tradiţie ca la fiecare început de an să premieze voluntarii care sprijină în mod constant proiectele şi campaniile locale.

Anul trecut, sprijinul voluntarilor a fost important prin participarea acestora la cele două mari campanii de traduceri specifice activităţii World Vision şi prin organizarea mai multor evenimente. Pe 11 aprilie, au luat parte la flash mob-ul 2%, organizat în parteneriat cu Palatul Copiilor din Craiova, cu scopul de a implica publicul în lupta împotriva abandonului şcolar. De asemenea, pe 18 octombrie, au marcat Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane, prin acţiunea publică de tipul flash-mob, organizată sub sloganul „Nu vreau să fiu o marfă”, în parteneriat cu Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane.

Voluntarii s-au implicat şi în desfăşurarea acţiunilor de strângere de fonduri, atunci când au dat o mână de ajutor angajaţilor World Vision prezenţi cu produse realizate de beneficiarii organizaţiei la trei ediţii ale Târgului hand-made „Bizarre Bazaar”. La sfârşitul anului trecut, în campania ,,De Crăciun, devino donator de viitor!”, prin prezenţa lor la brăduţul cu dorinţe, amplasat în ElectroputereMall Craiova, voluntarii au reuşit să convingă trecătorii să îndeplinească 83 de dorinţe ale copiilor din comunităţile doljene.

Pe lângă aceste activităţi, voluntarii mai participă la activităţi de vacanţă, activităţi de birou, campanii sociale, aplicarea de chestionare, oferă sprijin în designul materialelor de promovare sau alte proiecte specifice. „Mă bucură tare mult să văd dorinţa de implicare a tinerilor în proiecte de voluntariat şi faptul că ei devin tot mai entuziaşti pe măsură ce apar şi rezultatele. Anul trecut a fost unul bogat în iniţiative desfăşurate în spaţiu public, gen flash mob-uri, mişcări internaţionale, târguri, marşuri, prin care voluntarii şi-au putut dezvolta abilităţile de organizare şi lucru în echipă, dând totodată dovadă de multă dăruire şi creativitate”, a spus Ana Maria Moţăţeanu, coordonator voluntari World Vision România – Biroul Zonal Dolj.