Moş Crăciun a ajuns la copiii internaţi la Spitalul de Urgenţă din Craiova

0
206

Puţin trişti că nu sunt acasă lângă frăţiorii lor pentru a se bucura împreună de luminiţele din pomul de iarnă, mulţi dintre copiii internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova vor petrece, mai mult ca sigur, noaptea de Crăciun în saloane. Prin strădania chirurgului pediatru acad. dr. Corneliu Sabetay, căldura sărbătorilor a ajuns totuşi şi la sufletele lor: fiecare pacient a primit cadouri, dulciuri şi fructe, ca din partea lui Moş Crăciun.

cadouriCrăciunul pătrunde în orice ungher, acolo unde există un suflet generos care se gândeşte la ceilalţi, să le facă o bucurie oricât de măruntă. De mai mulţi ani, chirurgul Corneliu Sabetay se străduieşte ca fiecare copilaş, care se nimereşte să primească îngrijiri medicale chiar în perioada sărbătorilor de iarnă, să simtă şi un pic din spiritul Crăciunului, acolo, pe patul de spital. La îndemnul său, doctorii şi asistentele medicale au pus globuleţe şi coroniţe de beteală într-un brăduţ, pe care l-au aşezat în sala de mese. Când toate pregătirile au fost gata şi micuţa încăpere s-a umplut cu cadouri, au fost invitaţi copiii.

Însoţiţi de părinţi, în pijamăluţele lor de spital, prichindeii nu au ratat o astfel de întâlnire. Nu mică le-a fost bucuria când doamnele asistentele le-au întins plăsuţe cu dulciuri şi fructe şi cutii în care îi aşteptau câte o mică surpriză. Cadourile i-au emoţionat pe micuţi, iar unii dintre ei şi-au amintit şi de obiceiul de a-i spune Moşului o poezioară, pentru a-l convinge, în felul acesta, că a fost un copil cuminte la şcoală, dar şi pentru a mulţumi pentru jucării.

Dragostea unui medic pentru micii săi pacienţi

Pus pe glume, dar cu o dragoste sinceră pentru copiii pe care-i tratează în lunga sa carieră de chirurg pediatru, doctorul Corneliu Sabetay a vrut să-i scutească pe micii lui pacienţi de toate aceste emoţii şi le-a urat să se bucure, în linişte, de cadouri, dar şi de luminiţele din pomul de Crăciun, care va străluci vesel lângă saloanele lor.

„Este un gest pe care-l fac în fiecare an pentru copiii care sunt internaţi şi care trebuie să-şi petreacă sărbătorile aici, cu noi, medicii. Sunt 40 de ani de când fac pe Moş Crăciun în Spitalul Judeţean de Urgenţă şi este un lucru care mă bucură foarte mult şi pe care îl fac cu mare drag. Cu ajutorul unor oameni de bine, sponsori care au vrut să ni se alăture, le-am oferit copiilor noştri mici atenţii, iar ei au fost foarte bucuroşi”, ne-a mărturisit, apoi, distinsul medic, Corneliu Sabetay, care îşi va petrece şi noaptea de Ajun în spital, fiind de gardă.

Printre sponsorii care au contribuit la cadourile micilor pacienţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova se numără Organizaţia Studenţilor Farmacişti, Biserica Baptistă (medic Damaris Ardelean), precum şi companiile „Coca-Cola” şi „Leonidas”. Preotul Marcel Răduţ Selişte, alături de studenţi, au împărţit şi ei cadouri copiilor internaţi la Pediatrie.