„Crucea Roşie”, implicată în ajutorarea celor aflaţi în dificultate

0
188

Filiala Dolj a Societăţii Naţionale de „Cruce Roşie” din România a ţinut să sărbătorească, aşa cum se cuvine, Naşterea Domnului, şi se implică în ajutorarea tinerilor cu probleme şi a familiilor cu o situaţie deficitară.

centruLa Centrul Comunitar de Zi din Craiova, deschis  în cadrul proiectului „Incluziune socială a copiilor şi tinerilor, cu sprijinul şi implicarea comunităţii”, derulat de „Crucea Roşie Română”, a sosit Moş Crăciun!

«Copiii şi tinerii din comunităţi dezavantajate, care vin aici, zi de zi, l-au întâmpinat cu bucurie pe Moşul, care le-a adus daruri din partea Fundaţiei „Velux”, dar şi pe elevii de la Seminarul „Grigorie Teologul”, care i-au colindat. De spectacol s-au bucurat şi voluntarii „Crucii Roşii” – Filiala Dolj, datorită cărora sunt posibile activităţile desfăşurate în centru, dar şi părinţii copiilor. Recent, Centrul Comunitar de Zi a fost dotat cu 16 calculatoare, printr-un program al Asociaţiei „Ateliere fără frontiere”, cu sprijinul BCR Asigurări de Viaţă. „Calculatoare pentru incluziune” are drept obiective reducerea decalajului din Centru, care au nevoie de calculatoare ca mijloc de educaţie sau integrare socială», a precizat Maria Vintilă, director al Filialei Dolj a Societăţii Naţionale de „Cruce Roşie” din România.

Pachete din colectă

ajutaNu este singura acţiune desfăşurată de „Crucea Roşie” din Dolj. «Filiala noastră organizează, împreună cu „AUCHAN”, până pe 24 decembrie, o acţiune de colectare de fonduri, „Ajută o familie de sărbători!”, la care participă 40 de voluntari ai organizaţiei noastre. Ei împachetează gratuit, cu materiale puse la dispoziţie de AUCHAN, cadourile pe care cumpărătorii le achiziţionează din magazine, „serviciu” în schimbul căruia aceştia din urmă pot depune ce sumă doresc în urna special amenajată. Banii colectaţi vor fi folosiţi pentru a pregăti pachete cu alimente de bază şi produse de igienă, ce vor fi donate unor familii vulnerabile, aflate în evidenţa filialei», a mai menţionat Maria Vintilă. Este un mod prin care Societatea Naţională de „Cruce Roşie” din România este alături de cei care sunt la limita existenţei.