Expoziţia „O Europă a Diasporelor” şi-a închis porţile

0
151

Spaţiul Public European a găzduit, în perioada 5-21 decembrie 2016, expoziţia de fotografie „O Europă a Diasporelor”, organizată în cadrul proiectului omonim, cofinanţat de Uniunea Europeană.

expozitieExpoziţia de fotografie “O Europă a Diasporelor” ilustrează viaţa şi moştenirea diasporelor de evrei, armeni, romi şi asirieni din Europa şi prezintă amprentele lor culturale, precum şi relaţiile dintre aceştia. Douăzeci de fotografii au fost alese de către juriul competiţiei de fotografie “O Europă a Diasporelor” pentru a fi prezentate în cadrul unei expoziţii itinerante ce se derulează pe parcursul anului 2016.

Expoziţia prezintă fotografii deosebite realizate de 14 artişti din 11 ţări europene, fotografiile fiind prezentate pentru prima oară în cadrul conferinţei “O Europă a Diasporelor”, desfăşurată în data de 2 mai în Parlamentul European. Fotojurnalista Andreea Tănase a fost desemnată câştigătoarea concursului, cu fotografia intitulată “Joia Mare”, din proiectul “Armeni în România”.

Expoziţia de fotografie “O Europă a Diasporelor” a fost prezentată în următoarele oraşe: Bruxelles – Belgia, Plovdiv – Bulgaria, Napoli – Italia, Barcelona – Spain, Atena – Grecia, Bucureşti – România.
Membrii juriului au fost: Alex Monie, Arthur Conka, Benny Fischer, John Stanmeyer, Tatevik Revazyan, Vicente Rodrigues Fernandez.