Rotary Club Probitas a înfrunzit părculeţul de la teatru

0
658

Părculeţul aflat în imediata apropiere a Teatrului Naţional Craiova s-a îmbogăţit de ieri cu 60 de mesteceni. Arborii au fost plantaţi de membrii Rotary Club Probitas, în cadrul acţiunii  „Înfrunzeşte Craiova!” – partea a proiectului districtual „Rotary Plantează”. Iniţiativa s-a bucurat de sprijinul lui Tudor Gheorghe, toate încasările obţinute în urma concertului “Îndrăgostiţi fără noroc”, susţinut de maestru în luna octombrie, fiind donate pentru înfrumuseţarea oraşului.

Rotary Club Craiova Probitas a derulat şi anul acesta un proiect ce vine în sprijinul comunităţii şi continuă acţiunile demarate în anii anteriori de înverzire a oraşului, prin plantarea de copaci şi crearea, astfel, de noi spaţii verzi pentru locuitorii craioveni. „Înfrunzeşte Craiova!”, iniţiativa demarată în anul 2015, în colaborare cu maestrul Tudor Gheorghe, a avut ca rezultat achiziţionarea şi plantarea pe străzile Craiovei a 900 de copaci. Întrucât Clubul Rotary Probitas îşi doreşte pentru craioveni nu doar un aer curat, ci şi plămâni sănătoşi, campania a avut parte de continuitate prin strângerea de fonduri şi reabilitarea Ambulatoriului de Pneumoftiziologie din cadrul Spitalului Victor Babeş din Craiova, inaugurat pe 31 iulie a.c.

«Am plantat în această dimineaţă 60 de mesteceni pletoşi, specie care se pretează aici pentru că rădăcinile nu se dezvoltă foarte mult în adâncime. Astfel, nu există niciun pericol ca structura parcării subterane să fie afectată în vreun fel. Fondurile necesare pentru achiziţionarea acestor arbori au fost strânse în urma concertului caritabil susţinut de Tudor Gheorghe. Aşadar,  îi mulţumim maestrului şi Primăriei Craiova pentru sprijinul acordat prin intermediul RAADPFL. Acţiunea face parte din iniţiativa naţională „Rotary Plantează”, urmând ca în primăvară să aibă loc încă un concert caritabil susţinut de Tudor Gheorghe. Sumele obţinute vor fi folosite pentru a achiziţiona şi planta alţi copaci în oraşul Craiova», a precizat Dragoş Ivanovici, preşedinte al Rotary Club Craiova Probitas pentru perioada 2017-2018.

Proiecte pentru sănătatea craiovenilor

Clubul Rotary Craiova Probitas a desfăşurat în ultimii ani numeroase proiecte, printre care reabilitarea a şase saloane de la Clinica de Pediatrie a Spitalului Filantropia, renovarea spaţiului destinat urgenţei dentare şi ambulatoriului de chirurgie orală şi maxilo-facială din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova sau organizarea Cupei Rotary Probitas la şah.

Asociaţie de egali, fiecare recunoscut profesional în domeniul său de activitate, persoane de caracter şi care se bucură de o bună reputaţie, lucrând ca buni profesionişti, lideri ai comunităţilor locale, Rotary promovează idealul de a servi binele public în profesie şi în societate, dând dovadă de integritate. Cultivarea relaţiilor personale între reprezentanţii diferitelor profesiuni, meserii şi bresle din comunitatea locală înseamnă recunoaşterea valorii oricărei activităţi utile.

Rotary International numără peste 33.000 de cluburi

Rotary International este compusă din peste 33.000 de cluburi, în mai mult de 200 de ţări şi arii geografice, ai cărei peste 1,2 milioane de membri formează o reţea globală de lideri de comunităţi, de profesiuni sau de afaceri, care îşi dedică timpul şi priceperea servirii comunităţii lor şi celor aflaţi în nevoie din întreaga lume, în spiritul valorilor etice înalte şi al bunei înţelegeri.

În urmă cu 100 de ani, avocatul Paul Harris a invitat câţiva prieteni în ideea de a constitui un grup care să se bazeze pe o totală deschidere şi sinceritate a membrilor săi, impunând încă de la început o regulă a nonprivilegiatului: nimeni nu este favorizat în nici un fel, nici măcar prin simplul fapt de a găzdui de două ori la rând întrunirile grupului – principiul rotaţiei. Astfel a luat naştere Rotary Group.

Organizarea a fost deosebit de simplă, motiv pentru care se menţine şi în prezent: grupul de prieteni a fost lărgit, devenind club, membrii fiind aleşi pe criteriul profesionalismului, al calităţii morale în viaţa socială, de familie şi afaceri.

Clubul este condus de un preşedinte care îşi păstrează poziţia timp de un an, fără posibilitatea de realegere. Ulterior, datorită creşterii numărului de cluburi, apare necesitatea organizării pe criterii de proximitate geografică, în districte, a căror activitate este coordonată de un guvernator.