Peste 250 de maşini parcate ilegal în Craiova, ridicate în ultima lună

0
581

Poliţiştii locali din Craiova au dispus, în ultimele 30 de zile, ridicarea unui număr de 255 autovehicule înmatriculate în alte state sau fără numere de înmatriculare şi au aplicat amenzi în cuantum total de 127.500 lei, pentru că nu aveau achitată taxa de parcare pentru ocuparea domeniului public şi nu aveau expusă la loc vizibil vinieta eliberată de Primăria Municipiului Craiova.

Reprezentanţii Poliţiei Locale a Municipiului Craiova au anunţat că, în urma sesizărilor primite de către dispecerii instituţiei, prin care cetăţenii anunţau că, în parcările publice amenajate în aproprierea blocurilor de locuinţă, sunt parcate autovehicule înmatriculate în alte state care nu achitat taxa de parcare pentru ocuparea domeniului public şi nu au expusă la loc vizibil vinieta eliberată de Primăria Municipiului Craiova, taxă instituită prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Craiova nr. 31/2017 prin care a fost aprobat Regulamentul privind aplicarea taxei pentru parcarea autovehiculelor pe domeniul public al municipiului Craiova (viniete), poliţiştii locali cu atribuţii în domeniul circulaţiei au dat curs sesizărilor şi au organizat mai multe acţiuni specifice pe această linie.

În decurs de 30 zile poliţiştii locali au identificat 219 autovehicule înmatriculate în alte state ce se aflau parcate pe domeniul public fără a avea vinieta afişată la loc vizibil şi fără a avea achitată prin sms taxa de parcare valabilă pentru o zi sau pentru 30 zile, motiv pentru care s-a dispus sancţionarea contravenţională a proprietarilor / utilizatorilor autovehiculelor cu amendă în cuantum total de 109.500 lei, precum şi măsura tehnico – administrativă de ridicare a acestor autovehicule. Totodată, cu această ocazie, au fost depistate şi 36 de autovehicule fără numere de înmatriculare şi care, de asemenea, nu aveau afişată vinieta la loc vizibil care să le permită să parcheze pe proprietatea municipiului Craiova, motiv pentru care s-au aplicat aceleaşi măsuri legale, respectiv ridicarea de pe domeniul public şi sancţionarea proprietarilor cu amendă contravenţională în cuantum total de 18.000 lei.

Astfel, în 30 zile, poliţiştii locali au dispus ridicarea unui număr de 255 autovehicule înmatriculate în alte state sau fără numere de înmatriculare şi au aplicat amenzi în cuantum total de 127.500 lei, pentru parcarea pe domeniul public cu încălcarea prevederilor H.C.L. nr. 31/2017. Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L. nr. 31/2017 privind parcarea pe domeniul public/privat al municipiului Craiova cuantumul sancţiunilor este cuprins între 500 lei – 1000 lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 lei – 2.500 lei pentru persoanele juridice. În municipiul Craiova, procedura de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor staţionate şi parcate neregulamentar pe domeniul public sau privat al municipiului Craiova este executată de către SC RAT Craiova (autovehiculele fiind depozitate la sediul RAT, de pe strada Severinului), iar măsură principală de sancţionare şi măsura tehnico-administrativă de ridicare a autovehiculelor este dispusă de către Poliţia Locală a Municipiului Craiova – Serviciul Circulaţie, după cum a precizat şeful Poliţiei Locale Craiova, Octavian Mateescu.