Hoţ din societăţi comerciale oprit cu focuri de armă

0
354

Patru persoane, cu vârste cuprinse între 17 şi 42 de ani, au fost reţinute şi introduse în arestul IPJ Dolj, luni seară, fiind suspectate de comiterea mai multor furturi din societăţi comerciale. Pentru a-l prinde pe unul dintre suspecţi, poliţiştii au fost nevoiţi să facă uz de armă, întrucât acesta fugise pe câmp, în localitatea Işalniţa. Aseară, magistraţii Judecătoriei Craiova au admis propunerea procurorilor doar pentru fugarul de 41 de ani, complicii săi fiind plasaţi sub control judiciar pentru 60 de zile.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj au anunţat că, în continuarea activităţilor investigative desfăşurate de poliţiştii Secţiei 3 Craiova într-o cauză penală privind furturi din societăţi comerciale, fapte comise în perioada 22-29 octombrie a.c., au fost identificaţi făptuitorii, respectiv Florian Curte, de 41 de ani, din comuna Bistreţ, Violeta Durac, de 42 de ani, Maria Musiu, de 37 de ani şi un minor de 17 ani, Ionel A., toţi din municipiul Craiova. Odată identificaţi, oamenii legii au obţinut de la Judecătoria Craiova mandate de percheziţie domiciliară, iar luni dimineaţă au descins la locuinţele suspecţilor. Oamenii legii n-au găsit-o acasă decât pe Maria Musiu, pe care au ridicat-o în vederea audierii, celelalte persoane nefiind de găsit, întrucât se sustrăgeau cercetărilor. Cercetările au fost extinse, iar în afara localităţii Işalniţa, tot în cursul zilei de luni, a fost prinsă Violeta Durac. În plus, tot acolo, era şi Florian Curte, care a fugit pe câmp, în direcţia D.E. 70, fiind somat în repetate rânduri să se oprească, fără a se conforma însă dispoziţiilor. În aceste condiţii, unul dintre poliţişti a tras două focuri de armă în aer, astfel că fugarul s-a oprit. „După efectuarea somaţiilor legale, un agent de poliţie din cadrul Secţiei 3 Poliţie a tras două cartuşe în plan vertical cu armamentul din dotare, suspectul fiind prins. În aceeaşi zi, poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Craiova l-au depistat şi pe minorul de 17 ani, acesta fiind, de asemenea, condus la sediul unităţii de poliţie în vederea cercetărilor. Din investigaţiile poliţiştilor craioveni a reieşit faptul că, cei patru suspecţi, au sustras din incinta a trei societăţi comerciale din Craiova, unelte şi componente electrice, o maşină de tuns, dar şi două motoare electrice, în valore de 7.880 lei, o parte dintre bunurile sustrase fiind recuperate în urma percheziţiilor şi restituite societăţilor păgubite”, ne-a declarat inspector principal Cătălin Dochia, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

În baza probatoriului administrat în cauză, pe numele suspecţilor procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, cei patru fiind încarceraţi, luni seara, în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Dolj. Ieri au fost prezentaţi Judecătoriei Craioca cu propunere de arestare preventivă, însă instanţa a emis mandat de arestare pe o perioadă de 30 de zile doar pentru Florian Curte, restul fiind eliberaţi şi plasaţi sub control judiciar pentru 60 de zile. Oamenii legii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor patru, după cum au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj.