Bandă de hoţi destructurată: doi în arest, doi fugiţi

0
122

Doi tineri de 16, respectiv 29 de ani, din comuna Işalniţa, au fost reţinuţi de oamenii legii pentru 24 de ore, în timp ce alţi doi sunt căutaţi şi se va solicita instanţei emiterea unor mandate de arestare în lipsă, după ce poliţiştii au stabilit că cei patru sunt autorii mai multor furturi comise pe raza localităţii, cu un prejudiciu ce depăşeşte 36.000 lei. Mai mult, membrii bandei de hoţi s-au certat între ei şi au ajuns să se tâlhărească. În urma percheziţiilor făcute joi la locuinţele suspecţilor s-au recuperat o parte din bunuri, iar cercetările continuă.

Ieri dimineaţă, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Işalniţa au descins, în baza autorizaţiilor emise de magistraţii Judecătoriei Craiova, la cinci locaţii din comună, atât la locuinţele suspecţilor, cât şi la domiciliile unor martori, din aceeaşi localitate. Poliţiştii i-au ridicat şi condus pentru audieri la sediul subunităţii pe Florian Pauliuc, de 29 de ani şi Costinel G., de 16 ani, ambii din Işalniţa, stabilindu-se faptul că aceştia, în data de 24 octombrie a.c., au sustras din locuinţa părţii vătămate Ion Tărgaşu, de 53 de ani, din Işalniţa, mai multe bijuterii din aur, totalizând aproximativ 70g, în valoare de aproximativ 10.500 lei. În urma percheziţiilor, poliţiştii au reuşit recuperarea unei părţi de aproximativ 70% din prejudiciu.

Prin extinderea investigaţiilor s-a mai stabilit că cei doi suspecţi,  împreună cu Marius Stângă, de 24 de ani, din localitate, (dispărut de la domiciliu) au sustras, în noaptea de 14/15 mai a.c., mai multe bunuri din incinta SC Mitisor Exim SRL, din Işalniţa, faptă prin care s-a creat un prejudiciu în valoare de 10.718 lei. De asemenea, aceştia sunt autorii a încă patru furturi, comise în perioada 26.09-22.10.2014, de la o altă societate comercială, SC SMD Auto Total SRL, din aceeaşi localitate, de unde au sustras piese auto în valoare de 16.500 lei. Bunurile au fost valorificate ulterior de autori.

În baza probelor administrate, faţă de Marius Stângă şi Albert  Pîrlea, 19 de ani, care se sustrag urmăririi penale, s-a dispus continuarea cercetărilor pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat şi tâlhărie calificată. Asta întrucât, pe 22 octombrie a.c., după ce se certaseră cu „partenerul” lor de furturi, Florian Pauliuc, prin exercitarea de ameninţări în mod nemijlocit, i-au luat un telefon mobil şi o tabletă, care (culmea) nu erau furate ci şi le cumpărase. Poliţiştii i-au reţinut pe Florian Pauliuc şi pe Costinel G., pentru 24 de ore. Aseară, cei doi au fost prezentaţi Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă, oamenii legii solicitând instanţei şi arestarea în lipsă a celor doi tineri fugari, Stângă şi Pîrlea, după cum au anunţat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.