Pieton ucis de şofer fugar

0
145

Un bărbat de 65 de ani, care mergea pe jos, pe marginea DN 6, în afara comunei Leu, a fost accidentat mortal de un TIR condus de un cetăţean turc de 44, care a părăsit locul faptei.  A fost blocat în trafic de poliţişti, în apropierea comunei Dioşti, după ce un alt şofer, care văzuse ce se întâmplase, a sunat pe 112.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, joi seară, în jurul orei 21.15, pe DN 6, în afara localităţii Leu, cetăţeanul turc Ipek Ramazan, de 44 de ani, în timp ce conducea un ansamblul format din autocamion şi semiremorcă, pe direcţia Craiova către Caracal, l-a accidentat mortal pe Ion Bânţă, de 65 de ani, din comuna Dăneasa, judeţul Olt, care se deplasa pe partea dreaptă a părţii carosabile, în aceeaşi direcţie de mers. Fără să-i pese de victimă, pe care a abandonat-o pe marginea drumului, şoferul şi-a continuat nestingherit deplasarea. Din fericire, un alt şofer, care circula pe DN 6, a fost martor al evenimentului, a pornit după TIR şi l-a urmărit în trafic, încercând să îi facă semnale pentru a opri. În acelaşi timp, şoferula  sunat pe 112 anunţând poliţiştii rutieri despre cele petrecute. Oamenii legii au făcut rapid un filtru rutier în trafic, pe baza informaţiilor furnizate de şoferul care apelase 112, astfel că, în apropierea comunei Dioşti au reuşit să blocheze TIR-ul.

„La scurt timp şoferul fugar a fost blocat în trafic de poliţiştii rutieri pe DN 6, în apropierea localităţii Dioşti. Poliţiştii au întocmit pe numele şoferului dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor. La testarea cu aparatul etilotest rezultatul a fost negativ”, ne-a declarat agent principal Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Accidentate pe trecerea de pietoni

Un alt accident grav s-a petrecut tot joi, însă în Craiova. Din cercetările poliţiştilor de la Rutieră s-a stabilit că, Gheorghe Diaconu, de 31 de ani, din Strehaia, judeţul Mehedinţi, în timp ce conducea o autoutilitară Ford Transit, pe Calea Severinului din Craiova, a accidentat două femei, care traversau strada regulamentar, pe trecerea de pietoni. Victimele, Dorina Oprea, de 46 de ani, care a fost rănită grav, şi Jana Turnea, de 55 de ani, care a scăpat cu leziuni mai uşoare, ambele din Craiova, au fost transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova pentru acordarea îngrijirilor medicale. Poliţiştii rutieri ajunşi la faţa locului au întocmit pe numele şoferului dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, după cum au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj.