Victor Athanasie Stănculescu, la Parchet: Am fost citat în calitate de suspect

0
118

Fostul general Victor Athanasie Stănculescu a mers, ieri după-amiază, la Parchetul instanţei supreme, el declarând, la intrare, că a fost citat în calitate de supect în dosarul Mineriadei şi că urmează să afle ce anume vor să îi aducă la cunoştinţă procurorii. La ieşire, fostul general a declarat că procurorii nu i-au adus la cunoştinţă că este cercetat.

Fostul general Victor Athanasie Stănculescu a declarat, miercuri, că procurorii nu i-au adus la cunoştinţă că este cercetat pentru infracţiuni contra umanităţii în dosarul Mineriadei, ci doar că s-a redeschis urmărirea penală în cauză, reafirmând că în 13 iunie 1990 el era plecat din ţară. “Mi s-a adus la cunoştinţă că s-a deschis din nou urmărirea penală. Nu mi s-a adus la cunoştinţă că sunt cercetat pentru infracţiuni contra umanităţii, ci doar că s-a redeschis dosarul”, a spus Victor Athanasie Stănculescu, la plecarea de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Fostul general Victor Athanasie Stănculescu a fost întrebat de jurnalişti dacă ştie cine a chemat minerii, cine a tras în protestatari şi ce implicare a avut în 13-15 iunie 1990, la toate întrebările el spunând: “Nu cunosc. Nu am intervenit în niciun fel”. Întrebat dacă, din punctul său de vedere, se poate face dreptate după 25 de ani, Victor Athanasie Stănculescu a răspuns: “Trăim în România. Se poate orice”. Avocatul lui Stănculescu a spus că pe numele clientului său nu s-a început urmărirea penală, ci doar i s-a comunicat că ancheta a fost redeschisă. “Procurorii ne-au spus, şi au semnat un proces-verbal, că în cauză s-a dispus începerea urmăririi penale”.

Acesta a adăugat că în ziua de 13 iunie 1990, “când au fost morţii”, Victor Athanasie Stănculescu nu era în ţară. Avocatul a explicat că dacă Victor Athanasie Stănculescu a dat ordine prin telefon, este nevoie ca procurorii să dovedească acest lucru. “Nu avea cum să dea ordin din consfătuirea miniştrilor Apărării”, a adăugat avocatul. Fostul general Victor Athanasie Stănculescu a spus, la intrarea în sediul Parchetului instanţei supreme, că a fost citat în calitate de supect în dosarul Mineriadei.