„Efect în educaţie!”, proiect implementat de Asociaţia Vasiliada

0
473

Asociația Vasiliada în parteneriat cu Asociația Forumul Tinerilor din București implementează, în perioada septembrie 2021 – martie 2022, proiectul „Efect în educaţie!”. Proiectul promovează incluziunea  și oportunitatea educațională pentru 50 de elevi cu risc, din zonele defavorizate Lipovu (Dolj) și Ferentari, Pantelimon (București) printr-un program educațional.

Cu sprijinul financiar oferit de U.S. Department of State, U.S. Embassy Bucharest în cadrul apelului „Small Grants for Alumni Projects” și o susținere logistică a  Asociației Vasiliada, acest proiect inedit „Efect în educație!” va fi de un real impact în rândul elevilor defavorizați, care vor participa la un program educațional de 6 luni în domeniile: IT, limba engleză și educație civică.

Descrierea proiectului

În parteneriat cu Asociația Forumul Tinerilor din București, Asociația Vasiliada demarează proiectul pornind cu o selecție a elevilor din cele trei comunități amintite mai sus, în vederea participării lor la program. O echipă de profesioniști din domeniile: limba engleză, IT, cultură civică, psihologie și asistență socială vor evalua dosarele participanților, în urma cărora 50 de elevi vor intra într-un program intensiv de pregătire.

Scopul proiectului este acela de a promova incluziunea și oportunitatea educațională pentru 50 de tineri vulnerabili provenind din familii dezavantajate social din Lipovu, județul Dolj, Ferentari, Pantelimon din București, care se confruntă cu riscul de abandon școlar, pentru a dobândi abilități și cunoștințe care le-ar crește șansele în viitor să găsească un loc de muncă și să se integreze în societate ca persoane responsabile și independente.

Obiectivele care vor contribui la realizarea scopului propus conduc la:

  • Promovarea incluziunii și oportunităților educaționale către un numar mai mare, estimat la 70 dintre cei mai vulnerabili tineri din Lipovu (Dolj) și Ferentari, Pantelimon (București), dintre care 50 de tineri vor fi selectați ca beneficiari ai proiectul propus pentru a învăța;
  • Implicarea a 10 elevi liceeni din Craiova și București  pentru a deveni mentorii elevilor din grupul țintă;
  • 50 de tineri aflați în situații de risc vor fi ajutați să-și dezvolte cunoştinţele de limba engleză și informatică;
  • Educarea pentru democrație a cel puțin 50 de tineri vulnerabili va constitui un bun prilej pentru a dobândi abilități de participare civică, un interes față de comunitățile lor și încredere că în prezent și în timp vor fi capabili să-i ajute să iasă din situațiile vulnerabile în care se află.

Acest proiect este finanțat în parte printr-un grant al Departamentului de Stat al S.U.A.