Ultimul meci la Severin?

0
92

Universitatea Craiova – FC Voluntari

Severin, stadion: „Municipal”, astăzi, ora 20.30

Universitatea Craiova: L. Popescu – Datkovic, Kelic, Tiago Ferreira – Martic, Screciu, Mateiu, Bancu – Gustavo, Băluţă, Burlacu. Antrenor: Devis Mangia. Rezerve: Calancea – Popov, Spahija, Briceag, Buzan, Bărbuţ, Roman.

FC Voluntari: Balauru – Maftei, M. Popescu, Cazan, Acsinte – Marinescu, Răuţă – Lazăr, Cernat, Popadiuc – Tudorie. Antrenor: Claudiu Niculescu. Rezerve: Petrariu – Filipov, Balaur, Căpăţână, G. Deac, Novac, Voduţ.

Universitatea Craiova întâlneşte astăzi, la Severin, pe FC Voluntari, după care vor urma 3 deplasări pentru alb-albaştri, înainte de meciul cu FCSB, care s-ar putea disputa pe noua arenă a Băniei

craiovaAntrenorul Craiovei, Devis Mangia a prefaţat partida cu FC Voluntari, care deschide etapa a 12-a. Acesta ar putea fi ultimul meci pentru Universitatea Craiova pe terenul de la Severin, deoarece urmează 3 deplasări consecutive pentru formaţia din Bănie, iar arena din Craiova este aproape de inaugurare. „Urmează o partidă complicată, deoarece FC Voluntari este o echipă organizată, dar şi pentru faptul că jucăm al treilea meci în şase zile. Primul nostru gând este de a ne recupera fizic, pentru a putea pune în practică ideile noastre de joc. Trebuie să fim foarte atenţi să nu luăm gol, un lucru ce trebuie îmbunătăţit, fiindcă am primit multe goluri în ultima vreme. Avem jucători de calitate în atac, astfel că putem marca. Ne gândim să îmbunătăţim caracteristicile echipei, trebuie să ne gândim doar la victorie” a declarat antrenorul italian.

Mangia a explicat şi izbucnirea sa în vestiar la finalul meciului de la Braşov: „Primul lucru care m-a deranjat a fost că microfoanele trebuie să stea departe de vestiar, dar asta este. Eram supărat, pentru că am oferit posibilitatea adversarului să intre în meci, am oferit prea multe oportunităţi, trebuie să închidem meciul mai repede. Totuşi, îmi felicit echipa pentru că au fost capabili să revină şi să câştige, fiindcă terenul de la Braşov este unul dificil, echipele adverse vor avea probleme acolo”.

În ciuda celor 6 goluri primite în ultimele 3 meciuri, tehnicianul italian nu intenţionează să renunţe la sistemul cu 3 fundaşi: „Noi gândim jocul de fotbal pe principii, nu pe scheme, pe sisteme de joc. Jucătorii noştri sunt capabili să se adapteze în funcţie de sistem, iar aşezarea 4-4-2 am folosit-o uneori fiind constrânşi sau fiindcă se plia mai bine pe interesul nostru. La începutul campionatului ni se spunea că avem o apărare bună, dar  marcăm puţin, câştigam numai cu 1-0, iar acum ni se reproşează că primim multe goluri. Eu nu vorbesc despre fundaşi, ci despre faza de apărare, pe care trebuie să o facă toată echipa. Vom continua să jucăm cu 3 oameni pe construcţie. Trebuie să găsim un echilibru, să ne apărăm bine şi să înscriem mai mult ca adversarii. Vrem să ne îmbunătăţim jocul din toate punctele de vedere. Trebuie să fim mai concreţi în faţa porţii şi să fim mai atenţi în faza defensivă.”.

Întrebat despre forma în care se află Mihai Roman şi Cristi Bărbuţ, jucători transferaţi în vară şi de la care se aştepta mai mult, Mangia a precizat: „Roman trebuie să îşi recapete încrederea, dar să şi înţeleagă că antrenorul ia deciziile în funcţie de tactică. Sunt convins că va face lucruri mari dacă va avea încredere în el. Pe de altă parte, echipa a jucat bine cu Mitriţă, Băluţă, Gustavo şi Burlacu, aşa că fiecare trebuie să aştepte şansa lui şi să profite de ea atunci când apare. Bărbuţ este apt, se antrenează foarte bine şi îl vom vedea curând pe teren. Am vrut să-l introduc în ultimele meciuri, dar a apărut mereu ceva şi am fost constrâns să fac altă schimbare. Cu Dinamo au fost problemele cu Rossi şi Zlatinski şi a trebuit să ne adaptăm. În plus, avem şi această problemă cu regula under 21, care poate afecta jucătorii trecuţi de această vârstă”.

Devis Mangia nu va putea miza în meciul cu FC Voluntari pe Alex Mitriţă şi pe Zlatinski, suspendaţi, şi pe Rossi, accidentat, dar va reveni căpitanul Băluţă după suspendare, iar Datkovic şi Dimitrov sunt şi ei recuperaţi. Portarul Laurenţiu Popescu va fi titular în premieră în acest sezon, după ce Mitrovic şi Calancea au comis erori la ultimele meciuri. În acest caz, Universitatea ar putea avea în teren 3 jucători under 21. De asemenea, Spahija ar putea absenta în partida contra fostei sale echipe, în locul său jucând Datkovic, care ar debuta astfel pentru Universitatea.

Bancu: „Vrem să ne luăm rămas bun de la Severin cu victorie”

Cel mai bun jucător al Craiovei în partida de la Braşov, în care a fost şi căpitan, Nicuşor Bancu spune că meciul cu Voluntari va fi unul dificil şi că are o revanşă personală de luat după semifinala Cupei României din sezonul trecut, în care a provocat un penalty pe finalul meciului din tur şi a fost suspendat în retur. „Va fi greu cu FC Voluntari, o echipă bună, cu moral bun, dar şi noi avem încredere că putem câştiga. Avem o revanşă de luat după partida din Cupă, sper ca în acest meci să nu mai facem greşelile din trecut, mai ales eu. Noi ne gândim ca la fiecare partidă să câştigăm, cu siguranţă dacă am fi jucat acasă ne va fi mai uşor, pentru că stadionul va fi aproape plin la fiecare partidă. Ne dau un moral foarte bun suporterii şi cu ajutorul lor putem câştiga orice partidă. Nu ne sperie nimeni, doar sperăm să nu mai facem greşeli în apărare, să ne concentrăm la fiecare partidă. Erorile din meciul cu Sepsi puteau să ne coste, dar e bine că am câştigat. Noi ne gândim să dăm totul la meci, mai ales că e posibil să fie ultimul meci la Severin şi să-i facem fericiţi pe suporteri. Vrem să ne luăm rămas bun de la Severin cu victorie”.

Tudorie, prolific în această perioadă

Ultimele două întâlniri ale Craiovei cu Voluntariul au fost cele din semifinalele Cupei României, în care alb-albaştrii nu au reuşit să marcheze, iar ilfovenii s-au calificat în finală, pe care au şi câştigat-o. Claudiu Niculescu are o echipă omogenă, care joacă aproape în aceeaşi formulă ca anul trecut, singura schimbare survenind în atac, unde Tudorie l-a înlocuit pe Adrian Bălan. Vârful împrumutat de la FCSB se află într-o formă excelentă, marcând de 4 ori în ultimele două runde şi aducând astfel 6 puncte echipei ilfovene, care nu a primit gol în jocurile cu Sepsi şi Timişoara.