U Craiova – FC Voluntari 1-1

0
399

Universitatea Craiova – FC Voluntari 1-1

Au marcat: Băluţă 69 / Tudorie 56.

Severin, stadion: „Municipal”, spectatori: 1000.

Universitatea Craiova: Calancea 5 – Spahija 4 (58 Burlacu) 5, Datkovic 5, Tiago Ferreira 5 – Martic 7, Screciu 6, Mateiu 6, Briceag 6 (68 Bancu) 6 – Gustavo 5 (80 Bărbuţ), Roman 4, Băluţă 7. Antrenor: Devis Mangia.

FC Voluntari: Balauru 7 – Filipov 6, M. Popescu 6, Balaur 6, Acsinte 6 – Novac 6, Răuţă 6 – Pârcălabu 5 (75 Popadiuc) 5, Marinescu 7 (86 Lazăr), Deac 5 – Tudorie 7. Antrenor: Claudiu Niculescu.

Arbitru: Horaţiu Feşnic (Cluj) 5.

Ultimul meci al Craiovei la Severin n-a mai avut decât o mie de spectatori, deşi juveţii încercau să revină pe podium şi să-şi ia revanşa  faţă de Voluntari, după eliminarea din semifinalele Cupei României, din sezonul trecut. După intermediara în care au câştigat cu emoţii, Devis Mangia şi Claudiu Niculescu au schimbat aproape jumătate dintre titulari. La Craiova, deşi era într-o formă excelentă, puştiul Burlacu i-a făcut loc contestatului Roman, în timp ce suspendatul Mitriţă i-a predat ştafeta căpitanului Băluţă, absent la Braşov. Cum procedează de când a început sezonul, Mangia a schimbat tripleta defensivă faţă de jocul anterior, debutându-l pe croatul Datkovic, în locul compatriotului său, Kelic. Italianul a menţinut astfel inexplicabil aşezarea cu 3 stoperi, deşi aveau în faţă un singur vârf, prolificul Tudorie, cu 4 goluri în ultimele 2 jocuri. Chiar şi în condiţiile asistenţei reduse, Claudiu Niculescu şi-a luat porţia de înjurături „tradiţională” la revenirea în Oltenia natală, mai ales că-şi declarase recent frustrarea că nu a ajuns la Dinamo şi ca antrenor. Mare i-a fost mirarea lui „Clau-gol” când a fost înjurat de un grup de puşti de la tribuna I, care nici nu erau născuţi la trădarea de acum aproape 15 ani.

Craiovei i-a fost din nou greu cu ilfovenii, iar prima ocazie a venit întâmplător, în minutul 20, Roman deviind un şut imprecis al lui Briceag, dar Balauru n-a fost surprins. Briceag s-a aflat în prim-plan şi la a doua ocazie a meciului, când nu a riscat un şut în forţă, dar nici n-a plasat mingea eficient, fiindcă l-a nimerit tot pe Balauru. „Furnicile” lui Claudiu Niculescu au acoperit bine jumătatea proprie, în care s-au strâns şi au pândit să speculeze ezitările rudimentarior stoperi ai Ştiinţei. Şi acestea au venit imediat după pauză. Tudorie şi-a continuat forma de vis şi a penalizat gafa lui Spahija, croatul fiind imediat înlocuit de Mangia.

La pauză, publicul a aflat vestea că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut decizia privitoare la marca „Universitatea Craiova”, intrată definitiv în posesia CS U, şi s-a agitat teribil, dar imediat a venit golul care potolit atmosfera. Roman s-a transformat în „noul Rambe” pentru suporterii olteni, exasperaţi de ineficactitatea sa. Băluţă, în schimb, a ajuns la 5 goluri în actualul sezon, după ce a venit ca un atacant veritabil pe centrarea lui Martic la prima bară.

Oltenii au forţat victoria pe final, dar baricada ilfoveană a fost organizată impecabil, gazdele neavând ocazii de a marca. Au avut însă un penalty, pentru un henţ în careu, dar Horaţiu Feşnic a refuzat să-l acorde.