Parada sportului craiovean, la „SportFEST Craiova”

0
313

sport 2Craiovenii care iubesc o anumită ramură a sportului sau, pur şi simplu, sunt curioşi să afle ce sporturi se practică, la această oră, în oraşul nostru sunt aşteptaţi, în această sâmbătă, pe esplanada Teatrului Naţional şi în Piaţa „Mihai Viteazul”. Pe tot parcursul zilei, începând de la ora 11.00, vor fi prezenţi sportivi profesionişti, legitimaţi la cluburile craiovene, care vor face demonstraţii din 19 sporturi, de la atletism şi până la baschet. De altfel, baschetul va avea rezervat chiar un turneu – baschet 3 la 3 – în care s-au înscris deja 50 de echipe, miza fiind acumularea de puncte pentru clasamentul mondial.

djtsDirecţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj, cu susţinerea Ministerului Tineretului şi Sportului, organizează, sâmbătă, cea de-a IV-a ediţie a „SportFEST Craiova”. Activităţile se vor desfăşura în Piaţa Mihai Viteazul, în Piaţa „William Shakespeare” de pe esplanada Teatrului Naţional şi pe hipodromul din Parcul „Nicolae Romanescu”. „Am ajuns la cea de-a IV-a ediţie şi cred că, deja, craiovenii ştiu la ce să se aştepte. Am schimbat puţin locaţiile, ne-am axat mai mult pe zona de la Teatrul Naţional, iar o altă noutate o constituie şi turneul de streetball de 3 la 3, pe care ne-am hotărât să îl includem în acest eveniment. Va fi o ediţie într-o formulă mult mai complexă şi datorită faptului că multe cluburi din Craiova şi-au dorit să fie alături de noi, scopul fiind unul foarte clar: acela de a promova atât sportivii, cât şi sporturile care se practică în Craiova”, a declarat Alina Ionescu, directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Dolj.

Demonstraţiile sportive depind foarte mult de vreme

alina ionescu
Alina Ionescu

Totodată, organizatorii îşi propun să convingă pe cât mai mulţi craioveni să practice diferite sporturi. Cei interesaţi vor avea la dispoziţie materiale de prezentare a cluburilor sportive şi datele lor de contact pentru a putea să se îndrepte către acestea, dacă vor dori să încerce un anumit sport care li se pare interesant şi care i-ar atrage. „Prin acest eveniment, ne propunem să facem o analiză şi o prezentare a sportului din Craiova, afară, pentru toţi privitorii. Să atragem atenţia asupra sportului, să îndemnăm copiii către sport. A început un nou an şcolar şi este foarte important ca aceşti copii ai craiovenilor, copiii noştri să meargă către sport. Este îndemnul principal la această manifestare. Sperăm să avem vreme bună, şi sâmbătă şi duminică, pentru toate manifestările noastre”, a accentuat Marius Toma, director adjunct al DJTS Dolj, ideea de la care a pornit „SportFEST Craiova”.

O invitaţie la echitaţie, pe hipodrom

Sâmbătă, începând de la ora 11.00, pe esplanada Teatrului Naţional, sunt programate demonstraţii ale cluburilor craiovene pe 19 discipline sportive – atletism, dans, alpinism, handbal, fotbal, volei, tenis, tenis de masă, badminton, şah, table, lupte, judo, karate, scrimă, tir cu arcul. În programul „SportFEST Craiova” este prezentă şi echitaţia, demonstraţiile fiind oferite tuturor celor interesaţi pe hipodromul din Parcul „Nicolae Romanescu”, începând cu ora 10.00. În cadrul evenimentului sportiv, vor fi prezentate şi echipele de seniori de la SCM Craiova (handbal feminin şi volei masculin) şi CS Universitatea Craiova (handbal masculin).

Baschet „3 la 3”, în Piaţa „Mihai Viteazul”

În Piaţa „Mihai Viteazul” se va desfăşura competiţia de Baschet „3 la 3”, singura disciplină sportivă care se va întinde pe parcursul a două zile – sâmbătă şi duminică. „Turneul de la Craiova este la a doua ediţie, iar anul acesta încheie sezonul out door, deja vremea a început să joace unele feste, dar, cu siguranţă, va fi frumos şi vom putea juca afară. Înscrierile pentru etapa de la Craiova au început luni, la ora 15.00, iar marţi seara deja se atinsese numărul maxim de echipe acceptate în competiţie, respectiv 50. S-au înscris cele mai bune echipe din ţară, dar şi echipe din Muntenegru şi Bulgaria, turneul având un statut bun, întrucât jucătorii vânează punctele în clasamentul mondial şi vor veni la Craiova. Ne aşteptăm la două zile pline de baschet 3 la 3 şi sperăm să identificăm noi potenţiali jucători pentru echipele naţionale ale României”, a precizat Radu Petre de la „Sport Arena”, co-organizatorul „SportFEST Craiova”.