Primăria Craiova pune directori noi / Schimbări la vârful regiilor craiovene

0
282

Rela Filip, administratorul Sălii Polivalente, este, de astăzi, noul director al RAADPFL Craiova. Aceasta îl înlocuiește pe fostul manager care a plecat director tehnic la o altă regie. Rela Filip a fost propusă aici întrucât are la activ o experiență îndelungată în cadrul instituției, timp de mai multe mandate fiind angajată a RAADPFL Craiova.

Rela Filip

Primăria Craiova continuă rocada directorilor de la regiile din subordine. Primul director care a plecat a fost Radu Preda, la sfârșitul lunii august. Fostul manager al RAT Craiova a organizat atunci o conferință de presă la sediul regiei, în cadrul căreia și-a anunțat oficial demisia. Preda a explicat, cu subiect și predicat, că renunță la funcția de director pentru a se ocupa numai de campania electorală a PSD Craiova, a cărei coordonare a primit-o. În locul său a fost numit subalternul său din perioada de un an și jumătate cât a condus regia, și anume directorul tehnic Mihai Tănăsescu.

Radu Preda, primul director al mandatului

Dar Radu Preda plecase inițial de la conducerea RAADPFL Craiova. La începutul actualului mandat al primarului Lia Olguța Vasilescu, el a fost numit director al regiei în locul lui Ion Petre, după ce acesta a fost nevoit să plece în urma unui scandal cu doi pui de lei care au dispărut de la grădina zoologică. Noul director își propusese să redreseze regia din punct de vedere financiar și să înverzească Craiova. Însă, nu după mult timp de la preluarea funcției, Radu Preda a și predat fotoliul unui alt coleg de partid. Florin Lungu a ajuns astfel noul director al RAADPFL Craiova, iar Radu Preda a plecat la RAT Craiova, care, între timp, rămăsese fără directorul Alin Goga.

Florin Lungu, managerul deszăpezirii

Din martie 2013, Florin Lungu a fost director al regiei craiovene de fond locativ. În timpul mandatului său nu a organizat nici o conferință de presă pentru a prezenta activitatea instituției, însă, din rapoartele primarului Lia Olguța Vasilescu, a reieșit că a deszăpezit orașul, în iarna 2013-2014, la un preț avantajos pentru bugetul local. O altă bilă albă pe care i-a atribuit-o tot autoritatea locală a fost pentru faptul că a inițiat o campanie de curățenie în tot orașul la începutul primăverii. Un al treilea proiect este cel de reamenajare a spațiilor verzi din Craiova, care continuă și acum.

Florin Lungu

Secundul lui Mihai Neațu

Florin Lungu părăsește acum RAADPFL Craiova în favoarea SC Termo SRL Craiova. De astăzi, acesta își va lua în primire postul de director tehnic la Termoficare, devenind astfel secundul lui Mihai Neațu. Cât privește pe ultimul dintre aceștia, el a venit manager la SC Termo SRL în toamna lui 2013, înlocuindu-l, la rândul lui, pe Nicolae Degeratu, cel care fusese director tehnic al regiei sub conducerea lui Tatian Tudorache. Mihai Neațu a trecut printr-un scandal de presă, în iarna lui 2013-2014, când a fost acuzat de câteva asociații că a livrat o cantitate mai mare de gigacalorii locatarilor, acuzație care a fost demontată.

Rela Filip se întoarce director

După plecarea lui Florin Lungu, la RAADPFL Craiova vine Rela Filip. Și aceasta își va lua în primire funcția tot de astăzi, dar, spre deosebire de toți ceilalți directori propuși la regii, are o legătură cu instituția pe care urmează să o conducă. Până să fie numită administrator la Sala Polivalentă din Craiova, Rela Filip a fost angajată a regiei, îndeplinind funcția de secretară a directorului. „De mâine (n.r. – astăzi) îmi voi lua în primire postul de director al regiei. Am fost surprinsă și am fost tentată să refuz pentru că este o funcție grea, dar voi încerca să fac tot ce pot ca să le oferim craiovenilor un oraș și mai frumos”, a declarat noul director Rela Filip.