Şofer băut prins pe Calea Bucureşti cu 130 km/h

0
103

Poliţiştii de la Rutieră au fost prezenţi pe drumurile din judeţ, dar şi din Craiova la acest sfârşit de săptămână, constatând 170 de încălcări ale legislaţiei rutiere. În 69 de cazuri a fost vorba despre depăşirea vitezei legale. Recordul de viteză l-a bătut un bărbat din Slatina, prins de poliţişti pe Calea Bucureşti din Craiova cu 130 km/h şi băut. În plus, tot în acest week-end, poliţiştii au dat şi peste un şofer care avea o concentraţie alcoolică de 1,89 mg/l în aerul expirat.

La acest sfârşit de săptămână, poliţiştii Serviciului Rutier Dolj – B.D.N.E., împreună cu lucrători de poliţie rutieră din cadrul Biroului Rutier Craiova, au acţionat pe drumurile din  judeţ, dar şi pe principalele artere de circulaţie din municipiu, pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun atunci când încalcă regimul legal de viteză. Un accent deosebit s-a pus şi pe verificarea stării tehnice şi a legalităţii circulaţiei pe drumurile publice a autovehiculelor înmatriculate în străinătate.

În cadrul acţiunii au fost constatate 170 de abateri de natură contravenţională, pentru sancţionarea cărora poliţiştii au aplicat amenzi ce depăşesc suma de 20.000 lei. Dintre acestea, 69 au fost aplicate unor conducători auto care nu au respectat viteza legală, după cum au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

Cel care a depăşit toate recordurile a fost Valentin Gheorghe, de 28 de ani, din Slatina (judeţul Olt). Sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 04.15, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Craiova l-au depistat pe oltean în timp ce conducea un autoturism Peugeot pe Calea Bucureşti din municipiu cu viteza de 130 km/h. Mai mult, bărbatul era şi băut, astfel că s-a ales cu dosar penal.

„În urma testării alcoolscopice a rezultat o concentraţie de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde i-au fost recoltate două probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, pe numele său poliţiştii întocmind un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice”, ne-a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

La volan cu 1,89 mg/l alcool pur în aerul expirat

Nu a fost însă singurul şofer care s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins băut la volan în acest week-end. În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 00.30, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene şi Postului de Poliţie Podari, fiind în serviciul de supraveghere şi control trafic pe D.N. 56, în localitatea Podari, l-au depistat pe Nicolae Stoian, de 44 de ani, din Podari, în timp ce conducea un autoturism Opel având o concentraţie alcoolică de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel care i-a şocat însă pe oamenii legii, pentru că abia se mai ţinea pe picioare când a coborât din autoturism, a fost un craiovean de 36 de ani. Poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova, fiind în serviciul de supraveghere a traficului rutier pe Calea Bucureşti, sâmbătă seara, în jurul orei 20.30, au oprit un autoturism Opel care circula sinuos. Când a coborât şoferul, oamenii legii l-au legitimat, stabilindu-se că este vorba despre Marian Pănuţ,  de 36 de ani, din Craiova, iar în urma testării alcoolscopice a rezultat o concentraţie de 1,89 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, a mai precizat inspector principal Alin Apostol.