Elevii, testaţi la cunoştinţe… rutiere

0
160

Activităţile în cadrul programului „Şcoala Altfel” au continuat şi ieri la nivelul Dolj. A fost rândul Secţiei 4 Poliţie Craiova să-şi deschidă porţile pentru a primi peste 50 de ,,mici musafiri,, din cadrul Grădiniţei „Căsuţa din Poveşti” şi Şcolii Generale ,, Alexandru Macedonski,, din Craiova.  Şi de această dată, poliţiştii craioveni le-au pregătit copiilor mai multe surprize care au stârnit interesul si bucuria micilor vizitatori.

Astfel, copiii au putut vedea tehnica din dotarea specialiştilor criminalişti, au fost impresionaţi de luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale şi de exerciţiile demonstrative ale câinilor poliţişti. Tot în cadrul programului naţional „Şcoala Altfel” poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Craiova împreună cu reprezentanţii UVSPORT Craiova au fost la Colegiul Naţional ,,Carol I” din Craiova, unde au organizat un eveniment la care au participat 60 de elevi din clasele a III-a şi a IV-a.

Activitatea a urmărit conştientizarea copiilor cu privire la importanţa respectării normelor rutiere în trafic, dar şi cunoaşterea regulilor de circulaţie de către copii tocmai pentru a preveni accidentele rutiere în care sunt implicaţi aceştia. Elevii au urcat la volanul unor karturi şi într-un poligon care simula un drum public cu intersecţii semnalizate cu indicatoare de reglementare a priorităţii de trecere sau semafoare au încercat să parcurgă traseul fără a încălca regulile rutiere.