Premiul pentru „Asistentul social din domeniul protecţiei copilului” a ajuns la Craiova

0
483

Pe 20 martie, a avut loc a V-a ediţie a Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţa Socială, cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Asistenţei Sociale, în cadrul căreia au fost premiaţi cei mai merituoşi profesionişti şi personalităţile care s-au făcut remarcate în susţinerea profesiei de asistent social. Judeţul Dolj s-a remarcat încă o dată, Premiul pentru „Asistentul social din domeniul protecţiei copilului” fiind câştigat de Mihaela Emilia Chiran, managerul Serviciului Management de Caz pentru Copil, din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj.

La Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţa Socială, Mihaela Emilia Chiran, şef al Serviciului Management de Caz pentru Copil, din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj, a primit Premiul pentru „Asistentul social din domeniul protecţiei copilului”, o recunoaştere a meritelor pentru activitatea depusă de-a lungul anilor. „Privind înapoi, regăsesc cu plăcere amprentele mele din prima perioadă de organizare a instituţiei, în dezinstituţionalizare şi înfiinţare de alternative de tip familial, ori constituirea echipei de management de caz pentru copii, plămădind, într-o echipă puternică, zâmbete pe feţele celor mici”, a precizat Mihaela Chiran.

Recunoaşterea meritelor sale vine şi din partea lui Florin Stancu, director al DGASPC Dolj: „Ne mândrim cu premiul acordat instituţiei noastre de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, pentru meritul de a fi prima instituţie din ţară care a implementat Managementul de Caz, devenind model de bune practici pentru România, sub conducerea doamnei Chiran. Aceasta coordonează activitatea unei echipe formate din 34 de manageri de caz şi şase psihologi, conducând peste 1.700 de planuri individuale pentru copii şi 268 de asistenţi maternali profesionişti”.

Aprecieri au venit şi din partea Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil, directorul executiv al acesteia, Daniela Gheorghe, semnând scrisoarea de recomandare pentru obţinerea premiului.