Doi muncitori răniţi după ce s-a prăbuşit un mal de pământ peste ei

0
125

Doi muncitori, angajaţi ai firmei care efectuează lucrările de canalizare în oraşul Dăbuleni au fost răniţi ieri, după ce un mal de pământ s-a surpat peste ei. Cei doi erau în timpul serviciului, au intrat într-un şanţ să monteze o piesă când s-a prăbuşit pământul peste ei, însă au fost scoşi de colegi şi au ajuns la spital, starea lor fiind stabilă. Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj spun că aşteaptă rezultatul anchetei făcute de angajator în cauză.

Doi doljeni, angajaţi ai SC FIN CONSTRUCT SRL, firma care execută lucrările la reţeaua de canalizare în oraşul Dăbuleni, au fost,ieri, la un pas de moarte, după ce un mal de pământ s-a prăbuşit peste ei. Cei doi  muncitori, George Chiuţă, de 35 de ani, din comuna Işalniţa şi Victor Mihalache, de 53 de ani, din Amărăştii de Sus, au intrat într-un canal săpat în pământ, pentru a monta o piesă. În timp ce lucrau de zor, un mal de pământ s-a prăbuşit peste ei. Din fericire, colegii lor au intervenit şi i-au scos repede, au chemat ambulanţa, cei doi muncitori fiind transportaţi la Spitalul Orăşenesc Dăbuleni. Aici au primit îngrijiri medicale, s-a stabilit că nu par să aibă leziuni care să le pună viaţa în pericol, însă s-a luat decizia transferării lor la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova pentru investigaţii suplimentare. La faţa locului au ajuns poliţiştii din localitate, dar şi un inspector al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dolj, pentru verificări. Având în vedere că incidentul nu s-a soldat cu pierderi de vieţi omeneşti, îi revine datoria firmei angajatoare să stabilească circumstanţele producerii evenimentului.

„Ce pot să vă spun este că doi angajaţi ai societăţii care execută lucrările la reţeua de canalizare în Dăbuleni au fost răniţi după ce s-a surpat un mal de pământ peste ei, însă acum starea lor de sănătate este bună. Ambii aveau cărţi de muncă şi erau în timpul serviciului. Cercetarea cu privire la condiţiile producerii evenimentului o fac reprezentanţii societăţii angajatoare, apoi o trimit la noi pentru avizare”, ne-a declarat Cătălin Mohora, inspector-şef al ITM Dolj.