A dus la Poliție portofelul găsit pe stradă

0
93

Brândușa Oiță, craioveanca de 27 de ani, angajată la SC Salubritate SRL Craiova, care, de două ori a găsit obiecte pierdute prin Craiovița Nouă, mai exact un portmoneu cu peste 700 de lei, în 2012, și un telefon mobil în 2013, bunuri pe care le-a predat poliției, a dat joi, peste încă un portmoneu, în care erau 517 lei, documente și carduri bancare, pierdut de o craioveancă, tot de 27 de ani. Brândușa a dus portofelul la Secția 5 Poliție Craiova, fără să se gândească să oprească vreun leu, astfel că va primi încă o diplomă din partea conducerii Poliției doljene.

Brândușa Oița, de 27 de ani, din Craiova, o tânără crescută la un Centru de plasament și angajată acum la SC Salubritate SRL Craiova, a devenit un exemplu pentru mulți craioveni. Asta pentru că și-a făcut un obicei din a preda poliției bunurile pe care le găsește pe stradă, indiferent de valoarea lor și în ciuda faptului că ea trăiește din salariul minim. Astfel, joi după-amiază, în timp ce făcea curățenie în zona blocului 15 de pe strada George Enescu din Craiova, Brândușa a găsit un portofel de culoare neagră, în care se aflau documente de identitate, două carduri bancare, precum și suma de 517 lei. Fără să stea pe gânduri, craioveanca a dus portofelul la sediul Secției 5 Poliție Craiova, iar în baza documentelor, poliţiştii au identificat persoana care le pierduse, Larisa Săndulescu, 27 de ani, din Craiova. Tânăra a fost invitată la sediul Secției 5 Poliție, din Craiovița Nouă, unde i-au fost restituite bunurile pierdute și a avut ocazia să-i mulțumească fetei care i le-a înapoiat. Brândușa este deja bine cunoscută în rândul polițiștilor craioveni pentru astfel de gesturi, craioveanca gasind în alte două situaţii bunuri pe care le-a predat oamenilor legii.

„Comanda Inspectoratului a felicitat-o pe tânără pentru gestul său şi a apreciat că este un exemplu de spirit civic. Aceleaşi felicitări le-a primit craioveanca şi de la şeful Secţiei 5 Poliţie Craiova, dar şi de la proprietara bunurilor”, ne-a declarat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.