Încătușați pentru contrabandă cu țigări

0
55

Doi bărbați, despre care polițiștii craioveni aveau informații că s-ar ocupa cu comercializarea țigărilor de contrabandă prin municipiu, dar și prin județ, au fost reținuți pe 24 de ore, după ce au fost prinși în trafic având într-un autoturism aproape 2.500 de pachete de țigări, provenite din Ucraina. Unul dintre ei transporta țigările, iar cel de-al doilea era antemergător, având rolul de a-și anunța complicele de eventuale filtre ale Poliției. „Manevra” nu le-a reușit, astfel că au ajuns după gratii.

Conform reprezentanților IPJ Dolj, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Biroului Rutier Craiova şi Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Dolj, i-au reţinut şi introdus în arestul IPJ Dolj, pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, pe Chiril Roibu, de 49 de ani, din Craiova şi Gheorghe Colici, de 27 de ani, din comuna Pleniţa, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Mai exact, în baza informațiilor pe care le dețineau și în urma activităţilor specifice desfăşurate de oamenii legii, în cursul zilei de joi a fost identificat în trafic, în comuna Bucovăţ, Chiril Roibu, în timp ce transporta într-un autoturism marca Audi, 2.490 pachete de ţigări Viceroy, având aplicate timbre de marcaj din altă ţară, mai exact din Ucraina. Poliţiştii au stabilit faptul că ţigările au fost cumpărate de la Gheorghe Colici, folosit drept antemergător pentru transport şi oprit în acelaşi loc, înainte de a apuca să-și alerteze complicele. Polițiștii au confiscat țigările, dar și mașina în care le-au găsit, iar pe cei doi bărbați urmează să-i prezinte instanței cu propunere de arestare preventivă.

„Cantitatea de ţigări indisponibilizată a fost predată Direcţiei Vamale Craiova, prejudiciul stabilit de această instituţie fiind de aproximativ 34.000 lei. De asemenea, a fost indisponibilizat şi predat organelor vamale şi autoturismul în care au fost transportate ţigările. Cei doi suspecţi au fost reţinuţi şi introduşi în arest, urmând să fie prezentaţi magistraţilor Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă”, ne-a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.