Pacient al Clinicii de Psihiatrie găsit spânzurat

0
140

Un pacient internat în urmă cu aproximativ o săptămână la Clinica de Psihiatrie de lângă Parcul Nicolae Romanescu din Craiova şi-a pus capăt zilelor. Cadavrul său a fost descoperit de medici ieri dimineaţă, într-un izolator al unităţii, unde fusese închis tocmai pentru a nu-şi face rău. Bărbatul, care era din Caracal şi avea 42 de ani, a folosit cearceaful de pe pat şi s-a spânzurat. Poliţiştii Secţiei 2 Craiova au deschis o anchetă pentru a stabili exact cum s-a petrecut tragedia.

Poliţiştii craioveni şi reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj au fost anunţaţi, ieri dimineaţă, în jurul orei 7.00, că într-un izolator al Clinicii de Psihiatrie din Craiova a fost găsit un pacient spânzurat. O ambulanţă SMURD a ajuns rapid la faţa locului, au fost efectuate manevre de resuscitare, însă fără nici un rezultat, medicii constatând decesul bărbatului. S-a stabilit că este vorba despre Marian Nanu, de 42 de ani, din Caracal, judeţul Olt, care fusese internat în unitatea medicală din Craiova pe 13 ianuarie a.c. Bărbatul, care avea doi copii, era extrem de deprimat, se temea că-şi va pierde locul de muncă şi a ajuns la Craiova cu diagnosticul Tulburare depresivă majoră. Potrivit şefului Clinicii de Psihiatrie I Craiova, prof. univ. dr. Tudor Udriştoiu, pacientul de 42 de ani, care a fost găsit spânzurat, a fost internat pe data de 13 ianuarie, după o tentativă de suicid. A fost diagnosticat cu episod depresiv major şi pus sub tratament. Pentru că în ultimele zile avusese câteva episoade psihotice, marţi seara a fost dus într-o cameră de izolare pentru a fi în siguranţă. Numai că, ieri dimineaţă, pacientul a fost găsit spânzurat cu un cearceaf.  Conducerea Clinicii de Psihiatrie I Craiova a mai precizat că în perioada următoare în unitatea medicală va fi instalat un sistem de supraveghere video, în încercarea de a preveni alte situaţii de acest gen. Chiar dacă nu există suspiciuni cu privire la deces, poliţiştii Secţiei 2 Craiova au demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate circumstanţele în care bărbatul şi-a pus capăt zilelor. Cadavrul a fost ridicat şi depus la morgă în vederea efectuării necropsiei.

Reamintim că, în urmă cu aproape şase luni, un alt pacient, care a fugit din Clinica de Psihiatrie, şi-a bătut tatăl, a agresat un tânăr de 27 de ani, în cartierul Craioviţa Nouă, apoi a mers în părculeţul din cartier cu un cuţit, poliţiştii fiind nevoiţi să-l împuşte în picioare pentru a-l putea reţine. Este vorba despre Florin Ghiţulescu, de 30 de ani, care acum este internat într-un spital-penitenciar.