La Craiova se inaugurează Centrul de Limbă şi Cultură Poloneză

0
73

Centrul Cultural Polonez din cadrul Centrului de Studii Culturale Est-Europene, înfiinţat în cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii din Craiova, se deschide astăzi, la ora 12.00la sediul Bibliotecii din cartierul Lăpuş – strada „Tehnicii”.

Deschiderea Centrului de Limbă şi Cultură Poloneză se înscrie în strategia Universităţii din Craiova de cooperare internaţională, de încurajare a schimburilor culturale şi lingvistice, de promovare a limbilor străine. Centrul are ca obiectiv  promovarea limbii, culturii şi civilizaţiei poloneze prin activităţi diverse realizate cu sprijinul nemijlocit al Ambasadei Republicii Polone la Bucureşti.

La invitaţia viceprim-ministrului polonez Elzbieta Bienkowska şi a rectorului Universităţii, prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănişor, la inaugurarea Centrului de Limbă şi Cultură Poloneză şi la depunerea de coroane la mormintele polonezilor participă şi viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Agenda evenimentului include, la ora 12.00, inaugurarea Centrului de Limbă şi Cultură Poloneză, la Biblioteca Universităţii Craiova (Cartierul Lăpuş, strada „Tehnicii”), urmată, la ora 13.00, de declaraţii de presă. Începând cu ora 15.15, viceprim-ministrul va participa la o ceremonie de depunere de coroane la mormintele polonezilor la Cimitirul Catolic de pe strada „Bucovăţ”.