Bucureşti: Proteste degenerate în faţa Parlamentului

0
1087

Partidul AUR a organizat în această dimineață, începând cu ora 9.00, un protest împotriva restricțiilor, chiar în fața Parlamentului.

Copreședinții AUR susțin că protestul de la Parlament s-a încheiat, iar protestatarii se vor muta în fața Guvernului. Într-o declarație de presă, George Simion a afirmat că protestatarii care au pătruns în curtea Parlamentului nu erau membri AUR. El a cerut poliției să-i identifice pe cei care au vandalizat mașinile și să-i sancționeze.

George Simion a mai spus că protestele vor continua și în zilele următoare, în fața Guvernului și a sediului PSD. El a spus că AUR va continua să scoată oamenii în stradă până când premierul va anunța că nu-și va asuma răspunderea pe legea privind introducerea certificatului digital.

„În legătură cu pătrunderea unor persoane în curtea Palatului Parlamentului, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări: La acest moment, prin echipele noastre de dialog, îndrumăm persoanele să părăsească zona exterioară a instituției. Până în prezent, efectivele jandarmeriei nu au folosit forța sau mijloacele din dotare. Facem apel către participanți să coopereze cu jandarmii, să respecte îndrumările acestora și să se îndrepte către ieșirea din curtea instituției, prin zona indicată de forțele de ordine”, se arată în comunicatul Jandarmeriei.

Între mașinile vandalizate de protestatari se află cele ale ambasadorilor Statelor Unite și al Japoniei, conform unor surse. Aceștia se aflau în Parlament unde urmau să participe la o serie de întâlniri programate.

În plenul Camerei Deputaților, copreședintele AUR, George Simion cere respingerea legii care instituie certificatul digital. Parlamentarii AUR insistă ca proiectul să primească raport de respingere în Comisia de Sănătate, iar apoi să fie respins la vot. George Simion insistă în contextul în care protestul din fața Parlamentului este pe cale să degenereze.