Reţinut după ce a furat 5.500 lei şi bijuterii dintr-o locuinţă

0
129

Un tânăr de 24 de ani care a furat 5.500 lei şi mai multe bijuterii dintr-o locuinţă din Craiova a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în arestul IPJ Dolj. Oamenii legii au stabilit că autorul a intrat în locuinţa victimei profitând de faptul că lăsase un geam deschis, iar la percheziţiile făcute la el acasă au găsit o parte din bijuterii, restul fiind recuperate de la casele de amanet unde acesta le plasase.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj au anunţat că poliţiştii doljeni au efectuat, în cursul zilei de marţi, două percheziţii domiciliare în urma cărora au fost identificate mai multe bunuri provenite din săvârşirea  unei infracţiuni de furt din locuinţă. Lucrătorii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Craiova au fost sesizaţi, pe 13 decembrie a.c., de Dumitru I. de 37 de ani, din municipiul Craiova, despre faptul că în aceeaşi zi persoane necunoscute au pătruns în locuinţa sa, situată în municipiul Craiova, şi au sustras suma de 5.500 lei, precum şi mai multe bijuterii din aur.

În urma activităţilor specifice întreprinse de poliţişti s-a stabilit că autorul a pătruns în curtea locuinţei prin escaladarea gardului şi profitând de faptul că persoana vătămată a lăsat un geam din termopan deschis, a pătruns în locuinţă. Poliţiştii craioveni au obţinut două autorizaţii de percheziţie domiciliară pentru două locaţii, iar marţi dimineaţă, lucrătorii Secţiei 6 Poliţie Craiova, cu sprijinul a două grupe de „mascaţi” din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au descins la adresele respective, fiind prins şi suspectul infracţiunii, Petre Iamandiţă, de 24 de ani, din localitate. În timpul percheziţiei a fost găsit un lănţişor cu pandantiv, fiind ulterior ridicate şi alte bijuterii de la diverse case de amanet din municipiul Craiova.

„În baza probatoriului administrat în cauză de poliţişti, s-a luat măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore a bărbatului de 24 de ani, acesta fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Dolj”, ne-a declarat inspector principal Cătălin Dochia, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. Ieri după-amiază însă, după cum au precizat reprezentanţii IPJ Dolj, tânărul de 24 de ani a fost pus în libertate, întrucât a ajuns la o înţelegere cu partea vătămată.