Magistraţii doljeni continuă protestele

0
155

Pentru a doua zi, la rând, magistraţii au protestat, ieri, tot în linişte, pe scările Judecătoriei Craiova şi Tribunalului Dolj. Colegilor din Craiova, procurori şi judecători, li s-au alăturat acum şi magistraţi din Segarcea şi Filiaşi. Cu toţii spun că vor lua în considerare şi alte forme de protest, după încheierea vacanţei, dacă nu vor obţine nici un rezultat cu liniştea.

Magistraţi – judecători de la Judecătoria Craiova, împreună cu procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova –, au ieşit, ieri, din nou, la ora 14.00, pe scările din faţa Judecătoriei, pentru a-şi exprima dezacordul faţă de propunerile de modificare a legilor justiţiei (Legea nr. 303/2004, Legea nr. 304/2004, Legea nr. 317/2004), precum şi a Codului Penal şi Codului de Procedură Penală. În număr mai mic decât în ziua precedentă, dar la fel de hotărâţi să-şi prezinte mesajul… în linişte. Au spus doar că Justiţia nu doarme.

La Tribunalul Dolj însă, numărul celor prezenţi pe scările instanţei la ora 16.00, a fost destul de mare. În jur de 60 de judecători de la Tribunalul Dolj, cărora li s-au alăturat, din nou, procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, DIICOT, DNA, Parchetul Curţii de Apel Craiova, dar şi magistraţi de la Segarcea şi Filiaşi, au protestat, în linişte, cu jurământul în mâini, timp de 15 minute. Judecător Denis Ghervase, de la Tribunalul Dolj, a precizat că vor fi luate în discuţie şi alte forme de protest, în ianuarie, la reluarea activităţii, dacă guvernanţii continuă demersul de modificare a legilor justiţiei în forma actuală.