Hotelul Ramada Plaza, un altfel de Moş Crăciun…

0
214

Cel mai frumos cadou de la Dumnezeu! Copiii, desigur! Crăciunul este sărbătoarea copilăriei, a mirosului de cozonac şi a pomului de Crăciun. Sărbătorile de iarnă sunt, întotdeauna, pentru fiecare dintre noi, un prilej de fericire şi de împăcare sufletească. În această perioadă, încercăm să aducem celui de lângă noi un strop de bucurie, în mod special micuţilor şi bunicilor. Cele mai importante sunt momentele de neuitat, acelea în care petrecem unii alături de ceilalţi, având sufletele încărcate de minunea Naşterii Domnului. Hotelul Ramada Plaza, în parteneriat cu cotidianul regional “Cuvântul Libertăţii”, au oferit, ieri, şi celor mici, dar şi celor vârstnici, un moment de bucurie, de aducere aminte, o mângâiere de care fiecare dintre noi avem nevoie.

25 de îngeraşi, aflaţi în plasament la asistenţii maternali ai DGASPC Dolj, au fost, ieri, oaspeţii Hotelului Ramada Plaza din Craiova. Gazda copiilor şi a personalului specializat, care i-a însoţit pe cei mici, a fost chiar doamna Mihaela Berceanu, de profesie dascăl, care i-a primit cu braţele deschise, i-a îmbrăţişat şi le-a urat un Crăciun de poveste. Echipa de profesionişti ai hotelului a pregătit momente speciale pentru prichindeii care le-au trecut pragul. Micuţii au fost întâmpinaţi, încă de la intrare, iar pomul imens, îmbodobit numai cu decoraţiuni de culoare roşie, culoarea tradiţională a Crăciunului, i-a lăsat fără cuvinte. Au păşit timizi, dar încrezători, cu o seninătate în privire şi cu zâmbetul pe  buze. Sunt nişte copii extraordinari, fascinanţi… După zece paşi, pe un alt hol, micuţii au dat de un alt pom de Crăciun, la fel de mare ca şi primul, dar îmbodobit cu decoraţiuni aurii. Copiii se opresc şi fac fotografii, sunt entuziasmaţi de mărimea şi frumuseţea pomului. Numai că nici acesta nu era pomul unde Moş Crăciun a lăsat cadourile pentru ei.

Strânşi în jurul pomului de Crăciun

Drăgălaşi foc, copilaşii au fost primiţi în camera de oaspeţi, un spaţiu luminos, amenajat pentru ei, unde, pe fundal, se auzeau colindele tradiţionale. Special pentru ei, s-a îmbodobit un pom de Crăciun: vesel, cu decoraţiuni multicolore, cu multă beteală, cu dulciuri şi cu multe, multe cadouri de jur-împrejurul său. Personalul Hotelului Ramada Plaza s-a gândit la tot şi a ştiut că micuţilor le plac pişcoturile, aşa că aroma de pişcoturi proaspete i-a îmbiat pe toţi. Micuţii şi-au luat scăunelele în primire, s-au aşezat în cerc şi au început regalul de poezii şi cântecele. Fetiţele au dat startul. Ele sunt mai îndrăzneţe.

Doamna Mihaela Berceanu a vorbit cu fiecare copil în parte, toţi i-au recitat câte o poezie sau un cântecel. Numai o fetiţă, un pic tristă, îi spune în şoaptă că ea nu crede în Moş Crăciun. Tot în şoaptă, la ureche, doamna Berceanu încearcă să-i explice Mariei că, în fiecare din noi, există un Moş Crăciun şi că, astăzi, este chiar domnia sa. Fetiţele sunt nerăbdătoare, pungile de cadouri sunt mai mari ca ele şi găsesc acolo exact ce şi-ar fi dorit: parfumuri de fetiţe, seturi de bijuterii, ouă  de ciocolată cu surprize, cărţi de poveşti şi truse de colorat.

Pentru fetiţe – mărgeluşe, pentru băieţei – maşinuţe

Băieţii au privit cu sufletul la gură cum fiecare fetiţă şi-a luat punguţa, cum fiecare dintre ele a cotrobăit, a rupt ambalajul, şi-a pus mărgele multicolore la gât. Şi acum, în sfârşit, a venit şi rândul lor. Băieţeii îşi fac curaj şi încep, rând pe rând, să recite poezioare, una mai frumoasă ca alta. După fiecare recital, fiecare băieţel îşi priemeşte darurile mult dorite. Cavalarii trec şi ei la căutat să vadă dacă anul acesta Moşul le-a îndeplinit dorinţa. “Acum, să trecem la băieţei. Moşul a primit o scrisoare şi a aflat că vă doriţi maşini cu telecomandă, aşa că a pus la lucru spiriduşii şi a făcut 10 maşini, modele diferite şi culori diferite, dar toate cu telecomandă…”, le-a explicat doamna Mihaela Berceanu. Imediat s-a auzit un wow…Micuţii promit să fie ascultători, să înveţe şi mai multe poezii pentru anul viitor.

Elenei, o fetiţă de doar câţiva anişori, îi plac oamenii de zăpadă şi primeşte invitaţia de a reveni la Ramada Plaza când va ninge. Doamna Mihaela, cu zâmbetul pe buze, îi spune că va face chiar domnia sa un om de zăpadă special pentru Elena şi că o aşteaptă să-i spună ce părere are despre omul de zăpadă care va întâmpina oaspeţii hotelului. Şi s-a terminat un moment frumos. Micuţii îşi iau “mămicile” de mână, doamne extrem de calde, de zâmbitoare, care fac tot posibilul să asigure copiilor dragostea de care au atâta nevoie. Copiii sunt conduşi, rând pe rând, către ieşire, dar vin şi o îmbrăţişează pe cea care astăzi le-a fost Moş Crăciun. Îi mulţumesc şi îi urează sărbători fericite!

Bunătăţi de casă pentru bunicii noştri

Pentru Moşul nostru ziua nu s-a încheiat, o nouă misiune urma să vină. Îşi pregăteşte sania şi renii şi poposeşte, pentru o oră, şi la Căminul pentru persoane vârstnice din Craiova. Bunicii îl aşteptau pe Moşul cu mare căldură. Bine îngrijiţi, cu tot ceea ce le trebuie acolo, inclusiv cu personal de specialitate, cei trecuţi de prima tinereţe duc totuşi lipsă de ceva…de o mângâiere.  Doamna Mihaela Berceanu a fost întâmpinată, de data aceasta, la club, acolo unde bătrânii îşi petrec o bună parte din zi. O sală mare, curată, călduroasă, cu televizor şi mai multe calculatoare. Pomul de Crăciun era gata îmbodobit, aştepta doar cadourile. Ramada Plaza a venit cu cadourile, coşuri cu bunătăţi, aşa cum bunicile prezente le pregăteau când erau la casele lor. “Nu sunt chiar un Moş Crăciun, sunt o nepoată, nepoata dumneavoastră. Aşa vreau să vă amintiţi de mine. Nepoata o să vină  şi altă dată. Toţi avem sau am avut părinţi, bunici, unchi sau mătuşe. Aşa că acest moment va fi unul mult drag sufletului meu. Vă urez sărbători cu linişte, cu sănătate şi cu un pic de speranţă !”, le-a urat doamna Berceanu celor de la Căminul pentru persoane vârstnice.  Întrebaţi dacă au fost vizitaţi de rude, bătrânii spun că cei care au rude le mai trec pragul, dar cei care au rămas singuri, acestea sunt singurele momente frumoase din viaţa lor…Şi călătoria noastră de Crăciun se încheie cu speranţă şi cu încredere. Vor veni zile mai bune şi mai frumoase pentru toată lumea. Sănătate să fie!