Fostele glorii ale Ştiinţei, ameninţate cu justiţia de Mititelu

1
346

Jucătorii emblematici nu mai au acces la emblema clubului

Considerând că este singurul care deţine drepturile de folosire a numelui Universitatea Craiova, Adrian Mititelu i-a ameninţat pe foştii jucători ai echipei să nu mai reprezinte acest brand în orice fel de acţiune fără permisiunea sa, altfel îi va da în judecată. Iritat că o parte din fostele glorii ale Ştiinţei au evoluat într-un turneul demonstrativ old-boys la Focşani sub denumirea Universitatea Craiova, Mititelu a întocmit un comunicat prin care le reproşează uzitarea numelui căruia i-au adus faimă şi pentru care unii dintre ei şi-au rupt picioarele. „Autointitulata echipă de fotbal Universitatea Craiova, care a participat la turneul de la Focşani, nu are nici o legătură oficială şi nici un acord de a folosi titulatura numelui cu clubul de fotbal FC Universitatea Craiova. Considerăm că folosirea numelui Clubului de Fotbal Universitatea Craiova fără acordul deţinătorului legal al mărcii şi alipirea lui în competiţii publice alături de sponsori şi alte operaţiuni de marketing şi publicitate reprezintă o încălcare a legii, dar şi o ofensă adusă clubului de fotbal. FC Universitatea Craiova atrage atenţia tuturor celor care intenţionează pe viitor să apeleze la asemenea practici neloiale şi nelegale că vor fi deferiţi justiţiei conform prevederilor legale” spune Mititelu. La turneu au participat şi foşti jucători de la Steaua, Dinamo sau Galatasaray Istanbul, echipe care încă activează în competiţiile oficiale şi ale căror conduceri nu s-au opus folosirii numelor, ba chiar se mândresc cu acest lucru, în cazul lui Dinamo acţiunea fiind menţionată şi pe site-ul oficial al clubului. Mai mult, turneul de la Focşani a fost organizat în scop caritabil. Practic, Mititelu le interzice gloriilor Ştiinţei să evolueze, chiar şi la acţiuni de binefacere, purtând numele echipei care nu ar fi devenit un brand respectat fără contribuţia lor de-a lungul timpului. Nume sonore precum Donose, Marcu, Ţarălungă, Săndoi sau Cristescu sau oricare alţi jucători emblematici ai Ştiinţei care vor îndrăzni să reprezinte şi acum echipa pe care au slujit-o sunt ameninţaţi cu justiţia de cel care a retrogradat echipa în liga secundă şi prin adminstrarea dezastruoasă a dus-o către desfiiinţare. „Universitatea Craiova nu va fi uitată niciodată şi nici cei care au făcut performanţe în culorile ei, în schimb pe Mititelu nu-l mai bagă nimeni în seamă, probabil şi din cauza aceasta a şi dat acel comunicat, fiindcă deja este ignorat total” a declarat unul dintre cei acuzaţi de Mititelu, Silvian Cristescu.

Ce au făcut pentru Universitatea câţiva dintre cei avertizaţi de Mititelu:

Dumitru Marcu – component de bază al echipei care a adus primul titlu de campioană în Bănie în 1974 şi dublu câştigător al Cupei României, a marcat 63 de goluri în tricoul alb-albastru în care a jucat timp de 9 ani în campionat. Cetăţean de onoare al municipiului Craiova.

Teo Ţarălungă – a evoluat timp de 6 sezoane pentru Ştiinţa în anii 70, câştigând titlul şi Cupa României. La fel ca Marcu, extremă de calibru, a marcat 25 de goluri pentru Universitatea. Cetăţean de onoare al Craiovei.

Costică Donose – Supranumit „Pele” al Craiovei Maxima, Donose a jucat 10 ani în tricoul Ştiinţei, pentru care a câştigat 3 campionate şi tot atâtea Cupe, marcând 30 de goluri. Este cetăţean de onoare ale Craiovei şi maestru emerit al sportului.

Emil Săndoi – Fost căpitan al Ştiinţei în anii 90, când a câştigat titlul şi două Cupe ale României. S-a accidentat grav în finala Cupei din 1993, ratând un transfer important în străinătate. În 13 sezoane disputate în tricoul alb-albastru a marcat 45 de goluri. Cetăţean de onoare al municipiilor Craiova şi Târgu Jiu, este actualul selecţioner al naţionalei de tineret a României.

Silvian Cristescu – În 11 ani ca jucător al Ştiinţei a câştigat un titlu şi două Cupe ale României, marcând 44 de goluri. A fost timp de mai multe sezoane căpitan de echipă, iar după retragerea din activitate a îndeplinit mai multe funcţii în cadrul clubului.

Marius Sava – A evoluat 6 ani la echipa de seniori a Universităţii Craiova, marcând 18 goluri. Apreciat de fanii Ştiinţei datorită refuzului de a pleca la Dinamo în 2002 împreună cu restul coechipierilor săi la iniţiativa lui Gigi Neţoiu.

 

1 COMENTARIU

  1. HAI OLTENIA CRAIOVA ! Echipa Craiovei trebuie sa se reinventeze purtand numele regiunii !Stiinta si Oltenia sunt sinonime la fotbal(in linkul din nume este un video care vine in sprijinul aparitiei echipei OLTENIA CRAIOVA ca si continuatoare a Universitatii) va fi o legitimare a proprietatii oltenilor care vin la meciuri asupra echipei

Comments are closed.