Premierul Nicolae Ciucă, despre rezoluția Olandei : “”Țara noastră a făcut tot ceea ce era necesar pentru a îndeplini cerinţele tehnice pentru aderare la Schengen”

0
209

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, ieri, la Craiova, că adoptarea de către Parlamentul de la Haga a unei rezoluţii care stipulează că Olanda nu ar trebui să voteze pentru aderarea României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen “nu îngrijorează deloc”, el arătând că ţara noastră a făcut tot ceea ce era necesar pentru a îndeplini cerinţele tehnice pentru aderare. Prim-ministrul a arătat că autorităţile din România şi-au oferit disponibilitatea pentru ca reprezentanţi ai Olandei să vină în ţara noastră ca să facă verificări la faţa locului, acolo unde consideră că sunt probleme.

“Am trecut în revistă repede acea decizie. Nu ne îngrijorează deloc pentru că ţara noastră a făcut tot ceea ce era necesar, astfel încât să îndeplinească cerinţele tehnice pentru accederea în spaţiul Schengen, lucru care s-a dovedit şi prin rezultatele verificărilor făcute de comisia nominalizată în acest sens. Noi ne-am oferit disponibilitatea, inclusiv în relaţia bilaterală cu Olanda, astfel încât acolo unde consideră că sunt probleme şi doresc să vină să verifice la faţa locului, suntem în măsură să acceptăm această colaborare bilaterală ca dumnealor să verifice şi să vadă că suntem pregătiţi pentru accedere la spaţiul Schengen”, a explicat premierul. Vă pot spune că pe stat de drept am făcut în aşa fel încât la nivelulul Guvern şi la nivelul întregii coaliţii să luăm măsurile care se impun, în directă coordonare şi colaborare cu reprezentanţii Comisiei, să avem un pachet de legi ale justiţiei care într-adevăr să fie în deplină aliniere cu justiţia din Uniunea Europeană şi să ducă la acel proces de modernizare a justiţiei din România, iar pe partea de crimă organizată avem instituţiile statului care sunt foarte bine consolidate şi sunt convins că îşi fac datoria aşa cum şi-au făcut-o şi până acum”, a  spus premierul Ciucă, în timpul unei vizite de lucru pe care o efectuează în judeţul Dolj.

Parlamentul olandez a adoptat o rezoluție  care stipulează că Olanda nu ar trebui să voteze pentru aderarea României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen, a anunţat joi, într-o declaraţie pentru AGERPRES, eurodeputata olandeză Sophia in’T Veld, coordonatoarea grupului Renew în Comisia pentru libertăţi civile (LIBE) a Parlamentului European.