Președintele PNL, Nicolae Ciucă : Reducerea diferenţelor de dezvoltare dintre regiuni este una dintre priorităţile Guvernului

0
239

Premierul Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a transmis ieri seară, după o întâlnire cu liberalii din zona Olteniei, că reducerea diferenţelor de dezvoltare dintre regiuni este una dintre priorităţile Guvernului. Printre investiţiile menţionate se numără drumul expres Craiova-Piteşti, modernizarea sistemului sanitar şi investiţiile în reţelele de gaze şi energie, finanţate prin PNRR şi prin PNI “Anghel Saligny”.Întâlnirea a venit după ce Nicolae Cicuă, în calitate de premier, a vizitat mai multe companii private și a stat de vorbă cu acționarii acestora.

Premierul a reamintit şi faptul că s-a asigurat finanţarea viitorului spital regional din Craiova, care va înlocui actualul Spital Clinic Judeţean de Urgenţă. În acest sens a fost semnat, în luna august, contractul de finanţare cu Banca Europeană de Investiţii pentru un împrumut de 368 milioane euro care acoperă aproape trei sferturi din costuri, restul sumei necesare fiind asigurat din fonduri nerambursabile şi bugetare.

“M-am întâlnit astăzi cu colegii liberali din regiunea Sud-Vest Oltenia şi am discutat despre nevoile oamenilor din zonă şi despre ceea ce face Guvernul pentru a le îmbunătăţi viaţa cetăţenilor. Reducerea disparităţilor dintre regiuni este una dintre priorităţile Executivului. În Oltenia, sunt în desfăşurare sau sunt prevăzute unele dintre cele mai mari investiţii. Tot parte a programului nostru liberal este şi atragerea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităţilor. Iar aici noutatea adusă de PNL o reprezintă descentralizarea fondurilor şi implementării proiectelor europene. Chiar luni, Comisia Europeană a aprobat Programul Regional Oltenia. 1,2 miliarde euro sunt alocate regiunii în perioada 2021-2027, iar, prin descentralizarea programelor operaţionale, planificările şi deciziile se vor lua cât mai aproape de comunităţi, aşa cum este corect” : Nicolae Ciucă, premierul României.