Declaraţie de presă Ion Prioteasa, senator de Dolj: Lupta pentru putere dintre PNL şi USR a adus sărăcia în casele românilor o dată cu prăbuşirea nivelului de trai!

0
803

Stimate colege şi stimaţi colegi,

În timp ce coaliţia de dreapta a lui Iohannis se sfâşie pentru accesul la resurse, funcţii şi interese de partid, românii, se afundă în prăpastia scumpirilor masive şi al sărăciei.

Este revoltător cum liderii actualei guvernări aleg să sacrifice binele public, interesul general pentru mize politice partizane şi orgolii meschine.

E nevoie disperată de bani în toate domeniile vitale! Sunt aşteptaţi de administraţiile locale, inclusiv pentru pregătirea şcolilor, de sistemul de sănătate deja suprasolicitat în confruntarea cu valul 4 al pandemiei, de antreprenorii şi IMM-urile româneşti care au avut cel mai mult de suferit din cauza pandemiei, fiind mai mult închise.

În loc ca reprezentanţii PNL, USR sau UDMR din Guvernul Cîţu să ia măsuri pentru oprirea scumpirilor masive şi pentru scăderea veniturilor românilor, care se extinde pe zi ce trece de la angajaţi la angajatori, partidele din Coaliţie se încaieră pe funcţii, orgolii şi bani. Este o ceartă şi un scandal permanent fără nicio legătură cu agenda cetăţenilor şi cu îngrijorările presante ale acestora.

Este pentru prima dată cânduna dintre cele mai reprezentative comunităţi de antreprenori şi şefi de companii români, Romanian Business Leader, în numele a peste 200 de oameni de afaceri din toată ţara, trage un puternic semnal de alarmă şi se revoltă prin intermediul unei scrisori oficialetransmise preşedintelui României cu privire la modul catastrofal în care se guvernează România şi a promisiunilor neonorate de Guvernul meu, PNL-USR-UDMR.

Dacă cele mai puternice IMM-uri şi firme autohtone, care produc peste 10% din Produsul Intern Brut al României şi angajează peste 50.000 de români îţi transmit public că s-au promis multe lucruri,în schimb au fost doar vorbe, pentru că nu s-a făcut nimic şi avem şi o criză politică care nu aduce nimic bun, însemană că situaţia este foarte gravă.

E un balamuc total şio iresponsabilitate fără precedent la care preşedintele Iohannis asistă nepăsător, în loc să ia atitudine şi să-i cheme la ordin, pentru că este direct responsabil, el i-a adus la guvernare, în pofida votului popular. Cetăţenilor români li s-au promis restructurarea instituţiilor publice, reforme în sănătate, educaţie, sistemul administrativ, reducerea birocraţiei dar şi combaterea eficientă a pandemiei, campania de vaccinare, relansarea economiei, respectul pentru contribuabili. Totul a fost o minciună, nimic pentru oameni, fie ei angajaţi sau angajatori, totul doar pentru ei şi politrucii lor de la PNL-USR-UDMR.

Ratingul “BBB minus” atribuit în prezent României de agenţia de evaluare fiscală Fitch este ultimul calificativ din categoria “investment grade”, o eventuală retrogradare cu o singură treaptă, posibilă având în vedere perspectiva “negativă”, ar duce ratingul României în zona “junk”, adică sub pragul recomandat investiţiilor şi ar determina creşterea puternică a dobânzilor la împrumuturile luate.

Deja costurile de finanţare ale României sunt la cele mari din Uniunea Europeană şi sunt în creştere.

Moneda naţională se devalorizează; azi, 4,9480 lei, pentru un euro la BNR. Pe piaţa interbancară euro a ajuns deja la 5 lei. Căderea leului înseamnă alimentarea spiralei scumpirilor şi implicit a inflaţiei, deja ieşită din orice parametri prognozaţi la începutul anului. Pe scurt şi mai mare sărăcie pentru oameni, falimente şi mai multe pentru firme.

S-a atins o nouă bornă a dezastrului guvernării de dreapta! Deficitul comercial al ţării a ajuns la aproape 13 miliarde de euro, în primele 7 luni ale anului.În 7 luni de guvernare PNL-USR-UDMR s-a depăşit deficitul comercial din tot anul 2017! Acesta este consecinţa politicii nocive a actualului guvern, care a n-a sprijinit economia şi care a eliminat orice stimuli pentru producţia internă şi export.

România normală a Dreptei este o Românie distrusă! Oriunde priveşti, în orice domeniu, este mult mai rău acum decât la momentul în care coaliţia PNL-USR-UDMR a preluat guvernarea de la PSD. Iar încleştarea pe putere actuală dintre USR şi PNL aduce la lumină toate mizeriile, hoţiile şi incompetenţa guvernării de dreapta.

Există o singură soluţie! Guvernul Cîţu trebuie să plece! Să ne întoarcem la popor! Alegeri anticipate!

Până la votarea moţiunii de cenzură şi căderea Guvernului Cîţu, PSD a început să acţioneze la nivel parlamentar pentru plafonarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale.Pentru PSD este o prioritate maximă protejarea milioanelor de români împovăraţi de plata facturilor majorate la energie. Apoi este nevoie de creşterea salariului minim brut, fiind esenţială în primul rând pentru angajaţii din sectorul privat, pentru că aici sunt cei mai mulţi cu cele mai mici salarii şi ei resimt cel mai dureros scumpirile din piaţă. Aceste soluţii trebuie realizate în paralel cu sprijinirea reală a mediului de afaceri autohton prin măsuri concrete şi imediate, astfel încât să se promoveze producţia locală.

PSD e interesat de viaţa românilor, în timp ce USR şi PNL cu UDMR se bat pe ciolan!